ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσίπρας: «Ανοίγουν οι πόρτες των νοσοκομείων για τους κερδοσκόπους της υγείας»

Τσίπρας: «Ανοίγουν οι πόρτες των νοσοκομείων για τους κερδοσκόπους της υγείας»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «υποκρισία», «δογματισμό» και «νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες» ενώ παράλληλα επιτέθηκε και προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει τη λειτουργία του ΕΣΥ, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «πριν από 30 χρόνια, χωρίς όμως να το επιτύχει».

«Το σημερινό νομοσχέδιο αποδεικνύει τη βαθιά δογματική και ιδεοληπτική προσέγγιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πόσο βαθιά υποκριτές υπήρξατε τις ημέρες της πανδημίας που μιλάγατε για ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε την πάγια κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η ελληνική κυβέρνηση διατήρησε «τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες» για το ρόλο του κράτους και ειδικά του δημοσίου συστήματος υγείας, σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις στον κόσμο που  με αφορμή την κατάσταση με τον κόβιντ, «αναθεώρησαν».

«Αγαπάτε παράφορα οτιδήποτε εμπεριέχει δυνατότητα ιδιωτικού κέρδους ακόμη και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος» συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας και έκανε λόγο μεταξύ άλλων για πολιτικές που «ανοίγουν τις πόρτες των νοσοκομείων» σε «κερδοσκόπους της υγείας» και «εμπόρους της ζωής», συνδέοντάς της με την «παταγώδη αποτυχία» στη «διαχείριση της πανδημίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλόγισε την κυβέρνηση ότι «δεν άλλαξε μυαλά» παρά τους 35.000 νεκρούς της πανδημίας που έχει «στην πλάτη της», επισημαίνοντας ότι ακόμα και σήμερα η «Ελλάδα είναι από τις χειρότερες στην ευρωπαϊκή ήπειρο και έχει ξεπεράσει σε νεκρούς ανά εκατομμύριο τη Βραζιλία του Μπολσονάρο».

Αναφερόμενος στην ουσία του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε αν όντως η κυβέρνηση θεωρεί πως τη λύση στο υπό κατάρρευση ΕΣΥ «θα τη δώσει η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» και «η θεσμοθέτηση της δυνατότητας για παράλληλη άσκηση ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ». Αναφέρθηκε, δε, και πάλι στη μείωση του υγειονομικού προσωπικού, τόσο σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας όσο και σε σχέση με πέρυσι, λόγω της απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων.