Τζανερίκος: Το παρασκήνιο της παραίτησης από τον Άρειο Πάγο

9 mins read

Λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης επικαλέστηκε στην επιστολή παραίτησής του ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Τζανερίκου θα παραμείνει για ένα μήνα στο γραφείο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρίας Γεωργίου. Κι αυτό γιατί βάσει των κανονισμών δίνεται στους δικαστικούς λειτουργούς ένα χρονικό περιθώριο υπαναχώρησης και επιστροφής στη θέση τους εφόσον το επιθυμούν.

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, δεν φαίνεται να ισχύει καθώς υπήρχε η διέξοδος της αυτοεξαίρεσης, όπως είχε σημειώσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όμως ο κ. Τζανερίκος προχώρησε σε παραίτηση.

Η εξέλιξη αυτή με την παραίτηση του Χρήστου Τζανερίκου έχει αφήσει ακέφαλο το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου που θα κάνει και την ανακήρυξη των επερχόμενων υποψηφίων στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σε ανάλογες περιπτώσεις ορίζεται ως προεδρεύων το αρχαιότερο μέλος της σύνθεσης. Σύμφωνα μάλιστα με την επετηρίδα, η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου Στρατουδάκη είναι η παλαιότερη. Επομένως, αναμένεται να αναλάβει ως προεδρεύουσα ενώ τις προσεχείς ημέρες ακόμη ένας αρεοπαγίτης θα οριστεί από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ως μέλος του Α1 τμήματος για να συμπληρωθεί ο αριθμός 11. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σύντομα, καθώς μέχρι τις 2 Μαΐου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα οι υποψηφιότητες των κομμάτων για τις εκλογές.

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα