Υπέρ καταλήψεων και κινητοποιήσεων στα σχολεία η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

28 mins read

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή της στο facebook υπερασπίζεται τις καταλήψεις δεκάδων σχολείων από τους μαθητές. 
Στην ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οι μαθητές ζητάνε το αυτονόητο. Να μην στοιβάζονται σε αίθουσες εν μέσω πανδημίας. Ζητάνε να παρθούν υγειονομικά μέτρα προστασίας των ανθρώπινων ζωών της σχολικής κοινότητας. Ζητάνε να μην τους θεωρεί η κυβέρνηση αναλώσιμους, και αυτονόητα, προχωράνε σε καταλήψεις”.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για ακόμα μια φορά να στοχοποιήσει τη νέα γενιά, και να βαφτίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δικαίως κάνουν καταλήψεις με αίτημα «15 μαθητές ανά τάξη», ως «αρνητές της μάσκας».
Οι μαθητές ζητάνε το αυτονόητο. Να μην στοιβάζονται σε αίθουσες εν μέσω πανδημίας. Ζητάνε να παρθούν υγειονομικά μέτρα προστασίας των ανθρώπινων ζωών της σχολικής κοινότητας. Ζητάνε να μην τους θεωρεί η κυβέρνηση αναλώσιμους, και αυτονόητα, προχωράνε σε καταλήψεις.
Η στάση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και των συστημικών Μ.Μ.Ε. είναι ντροπιαστική και για ακόμα μια φορά, υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
Θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντί τους, όσο παίζουν με τις ζωές μας».

Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για ακόμα μια φορά να στοχοποιήσει τη νέα γενιά, και να βαφτίσει τους μαθητές και τις…
Δημοσιεύτηκε από Νεολαία Συριζα – Youth of Syriza στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Η ανακοίνωση της ΝΔ
Νωρίτερα σήμερα, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία σχολίαζε αιχμηρά τόσο τη Βαβέλ που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το γεγονός ότι η Νεολαία του στηρίζει τις καταλήψεις στα σχολεία.
«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από την απαράδεκτη κα Τζάκρη. Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει αποστάσεις από τη χυδαία κεντρική γραμμή του κόμματος για πολιτικούς απατεώνες. Η Νεολαία τους παίρνει αποστάσεις από τη χρήση μάσκας στα σχολεία, στηρίζοντας τις καταλήψεις! Ο κ. Τσίπρας παραμένει σταθερά θεατής και η απόσταση που τους χωρίζει από τη σοβαρότητα, δυστυχώς για τη χώρα, μεγαλώνει».
Η απάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Με τη σειρά της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη δική της απάντηση στη τελευταία ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θυσιάζει την υγεία των πολιτών για να πετύχει τα καλύτερα ντιλ για τους φίλους της και να μη διαταράξει τις σχέσεις της με τους ακροδεξιούς σκοταδιστές που η ίδια δημιούργησε.» Μεταξύ άλλων, έκαναν έκκληση στους μαθητές και τις μαθήτριες «να πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να προστατεύσουν τη ζωή τους και την εκπαιδευτική διαδικασία.»
Ολόκληρη η σχετική ανάρτηση:
Η ΝΔ επιτίθεται στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επειδή στηρίζει τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών/τριών σε πολλά σχολεία της χώρας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
Η Κυβέρνηση θυσιάζει την υγεία των πολιτών για να πετύχει τα καλύτερα ντιλ για τους φίλους της και να μη διαταράξει τις σχέσεις της με τους ακροδεξιούς σκοταδιστές που η ίδια δημιούργησε. Καλλιεργεί τη συνωμοσιολογία με τις παλινωδίες της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γίνεται επικίνδυνη για τη ζωή μας.
Θα βρει ολόκληρη την κοινωνία απέναντι της.
Αντί να σιωπήσει μετά την ξεφτίλα με τις μάσκες και να πάρει σοβαρά μέτρα, έστω εκ των υστέρων, για την προστασία των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και των δασκάλων και καθηγητών, προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα των συνωμοσιολόγων μαθητών/τριών, αντιμετωπίζοντάς τους ως κακοποιούς, με αστυνομία και εισαγγελείς.
Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να προστατεύσουν τη ζωή τους και την εκπαιδευτική διαδικασία.
Δεν περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση των ιδεοληπτικών ακροδεξιών.
Την πανδημία θα την αντιμετωπίσει η κοινωνία ενωμένη με αλληλεγγύη και συλλογική υπευθυνότητα.
ΥΓ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας στον άτυχο εισηγητή του μνημονίου συνεργασίας με τη Β. Μακεδονία. Θέλει μεγάλη ψυχική δύναμη να παραδεχτείς ότι συνειδητά κορόιδεψες και δίχασες μια χώρα για το εκλογικό σου όφελος.

Η ΝΔ επιτίθεται στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επειδή στηρίζει τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών/τριών σε πολλά…
Δημοσιεύτηκε από Νεολαία Συριζα – Youth of Syriza στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Facebook Comments