Βενιζέλος για την πρώτη τρανς αντιπρόεδρο: Ισχυρή προσωπικότητα

20 mins read

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για την Πέτρα ντι Σούτερ (Petra De Sutter), την αντιπρόεδρο της νέας κυβέρνησης του Βελγίου.

Η Πέτρα ντι Σούτερ είναι η πρώτη τρανς πολιτικός που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη υψηλόβαθμη κυβερνητική θέση στο Βέλγιο.

Καθηγήτρια γυναικολογίας, που ειδικεύεται στη γονιμότητα, στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, έχει μακρά ιστορία στη μαχητική διεκδίκηση της ισότητας για τα τρανς άτομα, όπως και για ζητήματα σεξουαλικής υγείας, ενώ έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δικές της εμπειρίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζει την Πέτρα ντι Σούτερ μια από τις «πιο ισχυρές και διακριτές προσωπικότητες», τονίζοντας ότι η επιλογή της για το κυβερνητικό σχήμα στο Βέλγιο αποτελεί γεγονός «σημαντικό και εμβληματικό για κάθε ανοικτή φιλελεύθερη κοινωνία».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι: «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τη δραστηριότητά της στην εσωτερική πολιτική της χώρας της. Της εύχομαι να επιτύχει».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Δόθηκε ευρεία δημοσιότητα σε διεθνές επίπεδο για τον διορισμό της Petra De Sutter ως αντιπροέδρου της νέας κυβέρνησης του Βελγίου με αρμοδιότητα  τη δημόσια διοίκηση. Κυριάρχησε στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο η αναφορά ότι «she is the first transgender minister in Europe». Γεγονός προφανέστατα σημαντικό και εμβληματικό για κάθε ανοικτή φιλελεύθερη κοινωνία. 

Είχα τη χαρά και την τιμή να συνυπάρχω για αρκετά χρόνια, μέχρι το 2019,  με την Petra De Sutter στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.  Μετείχε σε αυτήν ως μέλος της Γερουσίας του Βελγίου μέχρι την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο το 2019. Ήμασταν και οι δύο μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Σοσιαλιστών, Δημοκρατών και Πρασίνων». Η Petra De Sutter είχε αναδειχθεί σε μια από την πιο ισχυρές και διακριτές προσωπικότητες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Συνδυάζοντας την πολιτική της ιδιότητα με την επιστημονική της γνώση ως καθηγήτρια γυναικολογίας εισηγήθηκε τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την παρένθετη μητρότητα. Με βαρύτητα  και  μαεστρία προήδρευσε των εργασιών της Επιτροπής κανονισμού και ασυλιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και συνέβαλε καθοριστικά στην εκκαθάριση δύσκολων υποθέσεων, στην αποκατάσταση του ηθικού κύρους της Συνέλευσης και στην εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας σε ζητήματα σχετικά με την διεθνή πολιτική.

Σήκωσε το βάρος της εισήγησης για την επάνοδο της ρωσικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Συνέχισε, όπως μαθαίνω, με την ίδια ποιότητα τη δράση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ιούνιο του 2019 έως τον διορισμό της ως αντιπροέδρου της βελγικής κυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τη δραστηριότητά της στην εσωτερική πολιτική της χώρας της. Της εύχομαι να επιτύχει.

Για την Petra De Sutter, αντιπρόεδρο της νέας κυβέρνησης του Βελγίου

Δόθηκε ευρεία δημοσιότητα σε διεθνές επίπεδο για…

Δημοσιεύτηκε από Evaggelos Venizelos στις Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020

Facebook Comments