Βόλος: Από τα 1.086 rapid tests εντοπίστηκαν 88 κρούσματα κορωνοϊού

9 mins read

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα της διήμερης διενέργειας Rapid Tests στον Βόλο, αφού οι θετικοί στον κορωνοϊού πολίτες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των tests που έκανε ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε εκατοντάδες πολίτες που προσήλθαν οικειοθελώς να κάνουν test. To πρώτο συνεργείο, που είχε εγκατασταθεί πίσω από το Δημαρχείο Βόλου, πραγματοποίησε από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα 350 rapid tests και τα αποτελέσματα κατέδειξαν 34 θετικά στο κορωνοϊό άτομα, δηλαδή ποσοστό 9,2% στο σύνολο των εξετασθέντων πολιτών, που σημαίνει μεγάλη διασπορά μεταξύ των κατοίκων του Βόλου.

Το δεύτερο συνεργείο, που είχε εγκατασταθεί στη Νέα Ιωνία, εξέτασε 200 πολίτες και ο Covid-19 ανιχνεύθηκε σε 11 άτομα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι φοιτητές και νεαρά άτομα που εργάζονταν σε καφέ του Βόλου. Όσοι έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό ήταν ασυμπτωματικά άτομα. Το ποσοστό πολιτών με κορωνοϊό στη Νέα Ιωνία ήταν σήμερα 6,2%.

Συνολικά στο διήμερο, χθες και σήμερα, εξετάσθηκαν στον Βόλο 1.086 πολίτες και βρέθηκαν 88 θετικοί, δηλαδή ποσοστό 8,1%.

Να σημειωθεί ότι ήδη στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται 25 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, καθώς επίσης είναι πλήρεις και οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης με ασθενείς. Επιπλέον, διασωληνωμένοι είναι δύο ακόμη ασθενείς στην ειδική ΜΕΘ/Covid-19 του νοσοκομείου.

Facebook Comments