ΑρχικήΕπικαιρότηταΒραβεύτηκαν οι 13 ήρωες αστυνομικοί που έσωσαν πολίτες από την πυρκαγιά στο...

Βραβεύτηκαν οι 13 ήρωες αστυνομικοί που έσωσαν πολίτες από την πυρκαγιά στο Μάτι

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που βραβεύτηκαν την Τρίτη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τον «Αστυνομικό Σταυρό» εξαίρετων πράξεων.

Τονίζουν πως βραβεύτηκαν αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στις περιοχές της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης, του Νέου Βουτζά και στο Μάτι στις 23 Ιουλίου του 2018, οι οποίοι παρείχαν πολύτιμη συνδρομή στους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να διαφύγουν από κάθε κίνδυνο, απομακρύνοντάς τους παράλληλα από οικίες και οχήματα τα οποία είχαν τυλιχτεί στις φλόγες.

Η ανακοίνωση καταλήγει υπογραμμίζοντας πως ευχαριστούν θερμά «όλους τους συναδέλφους, διότι αποδεικνύουν έμπρακτα πως το να είσαι αστυνομικός δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα».

Ειδικότερα, τιμήθηκαν οι εξής αστυνομικοί, που διέσωσαν πολίτες, κατά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Νέο Βουτζά και Μάτι:

Οι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης Αττικής, αρχιφύλακας Πάπαρης Ιωάννης, υπαρχιφύλακας Παπαδόπουλος Ευστράτιος, αστυφύλακας Καραγιολίδης Απόστολος, αστυφύλακας Λαζοπουλάκης Μάριος, αστυφύλακας Κατσίβελος Δημήτριος, αστυφύλακας Παπαμιχαήλ Βασίλειος, αστυφύλακας Μαραγκιανός Βασίλειος, αστυφύλακας Βαρακλής Ιωάννης, αστυφύλακας Σιδερογιάννης Δημήτριος και οι υπηρετούντες στο ΑΤ Ραφήνας-Πικερμίου αστυφύλακας Νικολακάκης Νικόλαος, υπαρχιφύλακας Κοντούρης Νικόλαος και υπαρχιφύλακας Μπιλής Βασίλης.

Επίσης, τιμήθηκε ο αρχιφύλακας Κατσώνης Δημήτριος, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος στις 23 Ιουλίου 2018, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας στο Κορωπί Αττικής, μπήκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, όπου είχε προκληθεί πυρκαγιά, χωρίς να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και κατάφερε να διασώσει γυναίκα που βρισκόταν μέσα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Δείτε την ανακοίνωση: 

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που βραβεύτηκαν την Τρίτη 22/06/2021 και ώρα 11:00 στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τον «Αστυνομικό Σταυρό» εξαίρετων πράξεων.

Άξιο μνείας είναι πως βραβεύτηκαν αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στις περιοχές της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης, του Νέου Βουτζά και στο Μάτι στις 23/07/2018, παρέχοντας πολύτιμη συνδρομή στους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να διαφύγουν από κάθε κίνδυνο, απομακρύνοντάς τους παράλληλα από οικίες και οχήματα τα οποία είχαν τυλιχτεί στις φλόγες.

Μεταξύ των βραβευθέντων υπήρξε ο συνάδελφος και μέλος της Ένωσής μας Αρχιφύλακας ΚΑΤΣΩΝΗΣ Δημήτριος, υπηρετών στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, στον οποίον απονεμήθηκε, ομοίως, «Αστυνομικός Σταυρός» εξαίρετων πράξεων γεγονός για το οποίο τον συγχαίρουμε θερμά.

Ειδικότερα, την 17/01/2018, μεσημβρινές ώρες και ευρισκόμενος εκτός Υπηρεσίας, αναμένοντας να παραλάβει τα παιδιά του από το σχολείο, άκουσε από παρακείμενη πολυκατοικία μία γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Χωρίς δεύτερη σκέψη, κινήθηκε στο σημείο και αντιλήφθηκε πως από διαμέρισμα δευτέρου ορόφου έβγαιναν πυκνοί καπνοί, συνεπεία φωτιάς που είχε ξεσπάσει σε αυτό.

Με γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις, σκαρφάλωσε και εισήλθε από παρακείμενο διαμέρισμα. Στο σπίτι υπήρχε πυκνός καπνός και φωτιά.

Άμεσα, αναζήτησε την γυναίκα που φώναζε και με κίνδυνο της ζωής του, την απεγκλώβισε με ασφάλεια.

Ο Δημήτρης, είναι ένας καθημερινός ήρωας της διπλανής πόρτας ο οποίος προσφέρει ανιδιοτελώς, με ήθος και αυταπάρνηση τα μέγιστα για την κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

Τον ευχαριστούμε θερμά, όπως και όλους τους συναδέλφους, διότι αποδεικνύουν έμπρακτα πως το να είσαι αστυνομικός δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.»

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου