Χαρδαλιάς: «Τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα»

13 mins read

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρας μας από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε ότι: «Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων που δεν επιτρέπει εφησυχασμό». 
Θα ζούμε με τον ιό, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «έχουμε κερδίσει χρόνο, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται, είναι καθημερινός, δύσκολος»
Ωστόσο, τόνισε ότι η Ελλάδα καταγράφει λιγότερα κρούσματα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία.
Όσον αφορά στα σχολεία, ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Σημείωσε ότι 93 στα 123 σχολεία βρίσκονται στην Αττική.
Στον δήμο Ευρώτα, ανακοίνωσε ότι στα πρώτα 805 δείγματα που έχουν εξεταστεί σε αλλοδαπούς και όχι μόνο εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα.
Επιπροσθέτως, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι: «Η κυβέρνηση προχωρά σε αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας για αποσυμφόρηση νοσοκομείων και περιορισμό διασποράς του ιού στην κοινότητα»
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, με βάση τα στοιχεία έως και την περασμένη Κυριακή, ενεργά στην Ελλάδα είναι τώρα 5.379 κρούσματα. Άλλοι 9.793 ασθενείς ανάρρωσαν κατ’ οίκον, ενώ 1.893 πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο.

Ειδικά μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες του Δήμου Αθηναίων

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης σειρά μέτρων ειδικά για τον Δήμο Αθηναίων:

  • Οι οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου θα μετατραπούν σε μικρά κέντρα όπου θα γίνονται διαγνωστικά τεστ.
  • Θα συνεχιστούν τα rapid tests στις επιβαρυμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας
  • Rapid test στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και στο κέντρο για τους τοξικοεξαρτημένους.
  • Ενισχύεται το street work με περισσότερους νοσηλευτές
  • Δύο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης για ανθρώπους εξαρτημένους σε ουσίες και για άτομα που ανήκουν ευάλωτες & ευπαθείς ομάδες, που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό

Facebook Comments

Τελευταία Νέα