ΑρχικήΕπικαιρότηταΕνταφιάστηκε στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - UPDATE

Ενταφιάστηκε στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος – UPDATE

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις 16:00 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος. Νωρίτερα, έγινε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.

 

 

Oι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, καθώς και τα εγγόνια του,  μετέφεραν στους ώμους τους το φέρετρό του από τον χώρο που σταμάτησε η αυτοκινητοπομπή στο Τατόι μέχρι και τον ναό της Αναστάσεως.

Μέσα στο παρεκκλήσι, τελέστηκε τρισάγιο, ενώ τα μέλη της οικογένεας του τέως βασιλιά, γονάτισαν στη λήξη της τελετής.

Το τελευταίο «αντίο» απηύθυναν η αδερφή του, Ειρήνη, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίσια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος που έφτασε υποβασταζόμενος και οι κόρες του.

Νωρίτερα

Ξεκίνησε η πομπή που μεταφέρει τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην τελευταία του κατοικία, στα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοϊου.

Μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η πομπή ξεκίνησε να μεταβαίνει προς το Τατόι όπου και αναμένεται να φτάσει περίπου στις 14:30.

Ηδη από νωρίς, πλήθος πολιτών  συγκεντρώθηκε στο σημείο για την ταφή του. Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία της διαδρομής, ενώ απαγορεύεται η είσοδος στο Τατόι σε όσους δεν έχουν πρόσκληση.

Μόλις φτάσει στο σημείο η πομπή, θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του τέως βασιλιά, όπως ήταν άλλωστε η τελευταία επιθυμία του.