ΑρχικήΚόσμοςΞανά με ελληνική γραβάτα ο Κάρολος,προς τιμήν του Κωνσταντίνου

Ξανά με ελληνική γραβάτα ο Κάρολος,προς τιμήν του Κωνσταντίνου

Για ακόμη μια φορά ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες,προς τιμήν του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες φόρεσε για ακόμη μία φορά ο βασιλιάς Κάρολος, αποτίνοντας διακριτικό φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, στο ετήσιο μνημόσυνο του οποίου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Η Καμίλα ηγήθηκε των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που παρέστησαν στην τελετή, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την τελευταία στιγμή δεν πήγε επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», αν και είχε προγραμματιστεί να εκφωνήσει λόγο για τον νονό του.

Σήμερα, ωστόσο (28.02.2024), όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Βρετανός μονάρχης εμφανίστηκε με γραβάτα με ελληνικές σημαίες, καθώς καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου κι ενώ αποχωρούσε από το Clarence House.

Η εμφάνιση με την ελληνική γραβάτα απέναντι στον Σούνακ

Πάντως, ο βασιλιάς Κάρολος έχει φορέσει αρκετές φορές τη συγκεκριμένη γραβάτα, όσο και άλλες γραβάτες με μοτίβα της ελληνικής σημαίας.

Μάλιστα, επέλεξε μία από αυτές στο επίσημο πορτρέτο του μετά τη στέψη του αλλά και στο φαντασμαγορικό πάρτι που ακολούθησε την ενθρόνισή του, τον Μάιο.

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει η εμφάνισή του με τη συγκεκριμένη γραβάτα στη διάσκεψη COP28 για το κλίμα κι ενώ η ομιλία του έγινε εν μέσω διπλωματικής διαμάχης Ελλάδας – Βρετανίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο ίδιος μάλιστα φόρεσε τη γραβάτα ενώ συνομιλούσε με τον Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος μόλις είχε ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.