ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκίνησε ο πόλεμος των μετεωρολόγων για την επερχόμενη κακοκαιρία

Ξεκίνησε ο πόλεμος των μετεωρολόγων για την επερχόμενη κακοκαιρία

Συχνό φαινόμενο είναι ο πόλεμος των μετεωρολόγων είτε πριν είτε μετά από μια επερχόμενη κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως υπάρχουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις για τον καιρό στη χώρα στα τέλη του μήνα.

Μάλιστα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, έκανε μια ανάρτηση με αιχμές στο «X», κατά όσων προβλέπουν φαινόμενα ανάλογο του μεγέθους «Daniel». «Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θα έχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.

«Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, παρουσιάζοντας χάρτες με την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΟΛΥΔΑ


Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, έκανε λόγο για επιδείνωση του καιρού που θα θυμίζει,  την κακοκαιρία Daniel. 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ραγδαία από το απόγευμα της Κυριακής, με μία ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη να φτάνει στην Ελλάδα και να φέρνει μαζί της πολλές βροχές.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κυκλοφορία του καιρικού φαινομένου θα είναι παρόμοια με τον τρόπο που δημιουργήθηκε η κακοκαιρία Daniel, ενώ επισήμανε πως δεν θα έχει την ίδια ένταση αλλά και πάλι στην περιοχή της Θεσσαλίας αναμένεται να πέσει πολλή βροχή.

«Από Κυριακή απόγευμα θα φτάσει στη χώρα μία ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη, που θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πλέον πάμε σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα» ανέφερε στον «αέρα» του Open ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗ