Xρήστος Παππάς: Η στιγμή της σύλληψης του – «Εντάξει παιδιά, τελείωσε»

16 mins read

Στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ πέρασε τη νύχτα ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το βράδυ της Πέμπτης (01.07.2021) και σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του.

Ο Χρήστος Παππάς, – ο επί οκτώ μήνες καταζητούμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής- ήταν αλλαγμένος εμφανισιακά, καθώς είχε ξυρίσει το μούσι του, είχε μόνο μουστάκι και λίγα παραπάνω κιλά.

Το πρόσωπο που τον έκρυβε ήταν μια 52χρονη με καταγωγή από την Ουκρανία, η οποία είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.

Όταν στις 21:30 χθες το βράδυ, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής χτύπαγε το κουδούνι του ισογείου διαμερίσματος της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου, ο Χρήστος Παππάς κατάλαβε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Ο ίδιος, άνοιξε την πόρτα, περιποιημένος, εμφανώς με παραπανίσια κιλά και λέγοντας στους αστυνομικούς «Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…».

Οι αστυνομικοί, την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούσαν το καταφύγιο του Παππά με τα ερμητικά κατεβασμένα ρολά. Όμως, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, δεν βγήκε ούτε μια στιγμή έξω και όπως είπαν και οι γείτονες δεν τον είχαν δει ποτέ να ξεμυτίζει από το σπίτι ή να κυκλοφορεί στην περιοχή.

Δικηγόρος Χρ. Παππά: Από επιλογή δεν ήθελα να γνωρίζω που βρισκόταν

Ο δικηγόρος του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Περικλής Σταυριανάκης, αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μέχρι τη μεταγωγή του πελάτη του στις φυλακές.

 

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε εξαφανιστεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του. Παρά την έντονη φημολογία περί διαφυγής του στο εξωτερικό συνελήφθη εντός Ελλάδος και μάλιστα εντός Αθηνών, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.”

Facebook Comments