ΑρχικήΕπικαιρότηταΧωρίς ρεύμα παραμένουν 10.000 νοικοκυριά στην Αθήνα- 60 επιπλέον τεχνικοί στον ΔΕΔΔΗΕ

Χωρίς ρεύμα παραμένουν 10.000 νοικοκυριά στην Αθήνα- 60 επιπλέον τεχνικοί στον ΔΕΔΔΗΕ

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έδιναν αγώνα δρόμου όλη τη νύχτα, ώστε να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκάλεσε στην ηλεκτροδότηση η κακοκαιρία «Μήδεια».
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν, όχι όμως και ο παγετός που θα συνεχιστεί. Μαζί και τα προβλήματα σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής, που εξακολουθούσαν να μένουν χωρίς ρεύμα για ένα ακόμη βράδυ. Σε ένα πολύ μεγάλο μέρος, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είχαν αποκαταστήσει τις βλάβες που προκλήθηκαν καθώς ως χθες τα μεσάνυχτα βράδυ είχαν ηλεκτροδοτηθεί 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέμεναν χωρίς ρεύμα περίπου 10.000 νοικοκυριά και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως μέχρι σήμερα το απόγευμα θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες.
Αποκατάσταση στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο
Ολοκληρώνονται αυτή την ώρα οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου Μέσης Τάσης της Αττικής, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ απομένουν κάποια μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα Βόρεια Προάστια. Παράλληλα προχωρά η αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση καθώς και μεμονωμένων παροχών.
Οι εργασίες επικεντρώνονται στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.
Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εκ νέου την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν
Ενισχύονται τα συνεργεία για την αποκατάσταση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση
Με επιπλέον 60 τεχνικούς από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος (στις οποίες οι ζημιές αποκαταστάθηκαν) ενισχύονται σήμερα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, χθες το βράδυ, από τον ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία, ενώ είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις 70.000 που αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Εξάλλου και στη Βόρεια Εύβοια, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την κακοκαιρία, μέσα στις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο και στους τελευταίους 4 οικισμούς.
ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr) .
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ