ΑρχικήΕπικαιρότηταΥπ’ ατμόν η ΕΛΑΣ για μεγάλη διαδήλωση αντιεμβολιαστών στη ΔΕΘ

Υπ’ ατμόν η ΕΛΑΣ για μεγάλη διαδήλωση αντιεμβολιαστών στη ΔΕΘ

«Πονοκέφαλο» για τις αρχές, με αποτέλεσμα να αλλάζει και ο σχεδιασμός, αποτελούν τα καλέσματα που έχουν γνωστοποιηθεί αλλά και άλλα που μπορεί να αιφνιδιάσουν, καθώς φέτος για πρώτη χρονιά, έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού οι αρνητές- αντιεμβολιαστές, πέρα από τις συγκεντρώσεις που παραδοσιακά πραγματοποιούν σωματεία και συνδικάτα κάθε χρόνο .

Τριάντα διαφορετικές οργανώσεις αντιεμβολιαστών έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λευκό Πύργο, με την ΕΛ.ΑΣ. να «ξεσκονίζει» τα social media και σελίδες στο διαδίκτυο προκειμένου να εντοπίσει συνομιλίες.

Πολλά από τα καλέσματα έχουν γίνει μέσω Facebook, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο θα είναι μαζική. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το αντιεμβολιαστικό «κίνημα» είναι ισχυρότερο στη βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι στην Αθήνα υπήρχαν «πυρήνες» διαδηλωτών με «ροπή» προς τα επεισόδια. Το γεγονός ότι στην Αθήνα υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα μαζικές συγκεντρώσεις «προϊδεάζει» ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση χιλιάδων αντιεμβολιαστών μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Το Σάββατο θα βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεντρώσεις σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης. Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα βρίσκονται οι αντιεμβολιαστές, στην Καμάρα αντιεξουσιαστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στην πλατεία Συντριβανίου και στην πλατεία Αγίας Σοφίας συλλογικότητες από τον αριστερό χώρο, στην πλατεία Χανθ το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ότι τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στη συμπρωτεύουσα θα ενισχύσουν, εκτός από τις 22 διμοιρίες της Αττικής, αστυνομικοί απ’ όλους τους νομούς της βορείου Ελλάδας, καθώς και την Πάτρα και τα Ιόνια Νησιά.

Με βάση τα παραπάνω, υπολογίζεται ότι στα μέτρα θα μετάσχουν πάνω από 6.000 αστυνομικοί. Εξάλλου, εκτός από τις δυνάμεις της ένστολης αστυνόμευσης έχουν ενεργοποιηθεί και οι λεγόμενες ειδικές υπηρεσίες του Σώματος στο πεδίο της συλλογής πληροφοριών (Κρατική Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική).

Από τα έως τώρα δεδομένα δεν προκύπτουν ενδείξεις για προετοιμασίες «πολέμου» από μερίδα των διαδηλωτών, ωστόσο, δεν έχει περάσει απαρατήρητη η μετακίνηση (σ.σ. περιγράφεται ως περιορισμένη) «ακραίων στοιχείων» από την Αττική στη Θεσσαλονίκη ενόψει των κινητοποιήσεων του Σαββάτου.

Αναμφίβολα, η επικείμενη ΔΕΘ είναι το πρώτο δυνατό τεστ για τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Παρακολουθήστε εδώ: 


 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ