Υπό χειροκροτήματα οι 7 αστυνομικοί στον ανακριτή

13 mins read

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του ανακριτή για τους επτά αστυνομικούς που κατηγορούνται για το θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα.

Εξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ο οποίος ξέσπασε σε χειροκροτήματα μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί και κάποιοι φώναξαν: «Ηρωες!».

Κατά την είσοδο τους πολυάριθμοι ομάδα αστυνομικών, που βρίσκεται, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, για να τους συμπαρασταθεί τους χειροκρότησε. Παράλληλα, έχουν ληφθεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή ενδεχομένων επεισοδίων με ομάδες Ρομά που έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στη γύρω περιοχή.

Οι αστυνομικοί, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών, ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος που διαφεύγει της σύλληψης.

Παράλληλα, χθες η οικογένεια του 20χρονου κατέθεσε δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, που συνοδεύτηκε από πολυσέλιδο υπόμνημα, καταγγέλλοντας ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη «γάζωσαν» το παιδί τους, υποστηρίζοντας ότι οι αιτιάσεις των κατηγορουμένων περί κινδύνου της ζωής τους δεν ευσταθούν.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω υπόμνημα γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, και ότι ο 20χρονος στην κυριολεξία γαζώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, καθώς έφερε τρεις πύλες εισόδου από βολίδες πυροβόλου όπλου, σύμφωνα με την κατάθεση του ιατροδικαστή, ενώ αναφέρεται επίσης ότι έδρασαν από κοινού και κατά συναυτουργία.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα