ΑρχικήΕπικαιρότηταΥποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους φαρμακοποιούς

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους φαρμακοποιούς

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως επεσήμανε και χθες στις ανακοινώσεις του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ μάλιστα διευκρίνισε πως θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί, ενώ ανέφερε πως θα επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους δεν το τηρήσουν.

 

Οι κυρώσεις

Για να διαπιστωθεί αν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό, θα γίνεται έλεγχος μέσω του Μητρώου Εμβολίου και μέσω μίας νέας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να διασταυρώνονται τα στοιχεία. Το ύψος των προστίμων δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ωστόσο σύμφωνα με το Open, θα είναι ύψους 5.000 ευρώ την πρώτη φορά και 10.000 ευρώ την επόμενη.

Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε χθες στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε κλάδους πέραν των υγειονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου θα αφορά στον δημόσιο τομέα και στον στρατό, με τις ακριβείς ομάδες για τις οποίες θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο να είναι ακόμη σε επεξεργασία από τους ειδικούς. Οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, μάλιστα, ότι η προχθεσινή απόφαση του αμερικανικού FDA να δώσει οριστική έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer δείχνει τον δρόμο προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Παράθυρο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού άφησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος είπε σήμερα ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι στο τραπέζι.