ΑρχικήΕπικαιρότηταΖ-ΜΑΚ και 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο πλευρό των πληγέντων του Βόλου

Ζ-ΜΑΚ και 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο πλευρό των πληγέντων του Βόλου

Από το βράδυ της Τετάρτης η πόλη του Βόλου, βάλλεται από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η κακοκαιρία Εlias άφησε πίσω της εικόνες απόλυτης καταστροφής, τόσο στο κέντρο, όσο και στα δυτικά προάστια του Βόλου, στις Αλυκές, τα Πευκάκια, την Κριθαριά, τον Αγιο Γεώργιο Κυνηγών και το Μάραθο. Τόνοι λάσπης και φερτών υλικών κατέκλυσαν περιοχές όπως η Αγριά Βόλου, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έλαβε πάνω από 1.200 κλήσεις για βοήθεια, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων βρέθηκαν άνδρες της Ζ-ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών) και της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Με μεγάλα οχήματα, βάρκες και μηχανήματα έργου της 1ης Στρατιάς οι πεζοναύτες συνέδραμαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων, διάνοιξης δρόμων και απομάκρυνσης των φερτών υλικών που κατέβασαν οι ορμητικοί χείμαρροι ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλές συνοικίες του Βόλου και τα προάστια έχουν κατακλυστεί από νερά και λάσπη: Παλαιό Λιμεναρχείο, Παπαδιαμάντη, Αγιος Παντελεήμονας, μέρος του κέντρου και της παραλίας του Βόλου, τα Παλαιά, οι Αγιοι Ανάργυροι, το Νέο Δέλτα, η Νεάπολη, το Πολυτεχνείο.

Ολα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που κατέβασαν στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού, καταστρέφοντας δρόμους και κάθε είδους υποδομές.

Τραγικές οι εικόνες στην Αγριά όπου έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, ενώ και το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ιδιο σκηνικό και στα Ανω και Κάτω Λεχώνια, όπως και στα Πλατανίδια. Το οδικό δίκτυο στην Παιδόπολη και στην Αγριά έχει διαλυθεί και πλέον δεν υπάρχει οδική σύνδεση με τον Βόλο. Το ίδιο ισχύει και για το νότιο Πήλιο και τη Μακρινίτσα.

Αντιθέτως, στην κυκλοφορία δόθηκαν ξανά τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Βόλου – Βελεστίνου που είχαν κλείσει, όπως ο δρόμος προς Μικροθήβες.

Ολα τα σχολεία στη Μαγνησία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Παρασκευή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ