ΑρχικήEvergreen5 από τις πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου- Ανάμεσά τους και η...

5 από τις πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου- Ανάμεσά τους και η ελληνική

Ο κόσμος είναι γεμάτος πολιτισμούς και φαγητά, και, όπως λένε πολλοί, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να «ταξιδέψει» κανείς είναι δοκιμάζοντας διαφορετικές κουζίνες.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν ήταν ποτέ πιο ευσυνείδητοι στην επιθυμία τους να τρώνε υγιεινά. Οι επιβλαβείς επιπτώσεις στα τρόφιμα που έχουν προκληθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στο να αναθεωρήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Ευτυχώς, η υγιεινή και καθαρή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή. Μπορείτε να αναζητήσετε έμπνευση από τα διαφορετικά και εκπληκτικά στυλ μαγειρικής όλου του κόσμου.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε σε εξωτικούς προορισμούς αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις πιο υγιεινές κουζίνες από όλο τον κόσμο μαγειρεύοντάς τις στη δική σας κουζίνα.

Ποιες είναι οι πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε από αυτές: 

Ελληνική

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου έως και 25 τοις εκατό. Η ελληνική κουζίνα περιλαμβάνει πολλά όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια), ξηρούς καρπούς, δημητριακά, ελιές- και ελαιόλαδο- καθώς και φυλλώδη λαχανικά και ψάρια, τα οποία τονώνουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν τον καρκίνο.

Ιαπωνική

Η παραδοσιακή ιαπωνική διατροφή προωθεί ολόκληρα ή ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως φρέσκο ​​ψάρι, τουρσί λαχανικά, φύκια και δημητριακά. Επιπλέον, οι Ιάπωνες τρώνε τακτικά προϊόντα σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση- όπως το miso- τα οποία περιέχουν προβιοτικά που προάγουν την υγεία του εντέρου.

Ταϊλανδέζικη

Η ταϊλανδέζικη κουζίνα αποτελείται κυρίως από μη αμυλούχα λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες. Τα φρέσκα βότανα και τα μπαχαρικά είναι επίσης βασικά συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία, καθώς έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην πέψη. Η ταϊλανδέζικη κουζίνα περιλαμβάνει επίσης αρκετό σκόρδο και κρεμμύδι, τροφές που έχουν αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ισραηλινή

Η ισραηλινή κουζίνα είναι γεμάτη υγιεινά προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ψάρια. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα λιπαρά της είναι ακόρεστα και προέρχονται από ελιές (ελαιόλαδο), ξηρούς καρπούς και αβοκάντο. Τα τρόφιμα που αποτελούν τη βάση της είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Αιθιοπική

Τα τρόφιμα της Αιθιοπίας περιλαμβάνουν κυρίως δημητριακά, μπαχαρικά, φακές, λάχανο και άπαχα κρέατα. Η τυπική διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το Injera, για παράδειγμα, είναι μια παραδοσιακή κρέπα που φτιάχνεται από έναν κόκκο που ονομάζεται teff, ο οποίος θεωρείται υπερτροφή.