ΑρχικήEvergreenΗ τεχνητή νοημοσύνη έφτιαξε τον «τέλειο» άντρα και την «τέλεια» γυναίκα (photos)

Η τεχνητή νοημοσύνη έφτιαξε τον «τέλειο» άντρα και την «τέλεια» γυναίκα (photos)

Τα ανησυχητικά πρότυπα ομορφιάς των δύο φύλων επιβεβαιώνονται τώρα και από την τεχνητή νοημοσύνη. Η νέα τεχνολογία που απασχολεί τον τελευταίο καιρό για πολλούς λόγους δημιούργησε τις εικόνες του ιδανικού άντρα και της ιδανικής γυναίκας, έχοντας σα βάση δεδομένα από τα social media.

Η κατασκευή της «τέλειας» εκδοχής του άντρα και της γυναίκας έγινε με την ανάλυση στατιστικών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς, τα νέα είναι για άλλη μια φορά άσχημα για όλους τους ανθρώπους που δεν είναι Καυκάσιοι, αδύνατοι, με τέλεια χαρακτηριστικά προσώπου και γυμνασμένοι– όλα αυτά ταυτόχρονα φυσικά.

Τα όχι και ιδιαίτερα ρεαλιστικά πρότυπα βασισμένα σε εικόνες των social media γίνονται για άλλη μια φορά η βάση για να περιγράψουμε τα δύο φύλα στην ιδανική εκδοχή τους. 

Στη συντριπτική πλειοψηφία βλέπουμε άντρες με σταρένια επιδερμίδα, μυώδεις, με μπράτσα και κοιλιακούς, ενώ κυριαρχούν τ’ ανοιχτά ή σκούρα καστανά μαλλιά και μάτια.

Οι γυναίκες έχουν κι αυτές παρόμοιους τόνους δέρματος, με ξανθά όμως μαλλιά. Είναι πολύ γυμνασμένες, αλλά παράλληλα διατηρούν το κλασικό γυναικείο σώμα, με τη λεπτή μέση και τις καμπύλες.

Κι επειδή η συζήτηση για το κατά πόσο οι εικόνες μπορεί να έχουν έστω μικρή σχέση με τους πραγματικούς ανθρώπους όπως ήταν λογικό άνοιξε, το θέμα πήρε την αντίστοιχη έκταση.

Το The Bulimia Project ανέλυσε τις εικόνες που έφτιαξε η τεχνητή νοημοσύνη, εξηγώντας πως ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, εστιάζοντας κυρίως στο σωματότυπο.

Η ίδια μελέτη έδειξε επίσης ότι οι δημιουργίες της τεχνητής νοημοσύνης είναι εμφανώς πιο «σεξουαλικά φορτισμένες» σε σχέση με τις εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Σε συνέχεια της ανάλυσης των «τέλειων» εικόνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι υπεύθυνοι ζήτησαν από την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει την ίδια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Η ιδανική γυναίκα σ’ αυτή την περίπτωση είχε κάστανα μάτια και μαλλιά με σταρένιο δέρμα, ενώ ο άνδρας είχε μούσια και παρόμοιους καστανούς τόνους σε μαλλιά και μάτια.

«Αν αναλογιστούμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν αλγόριθμους που στηρίζονται στο ποιος έχει το περιεχόμενο με τη μεγαλύτερη και σταθερότερη προβολή, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η τεχνητή νοημοσύνη έδωσε αποτελέσματα με πιο έντονο σεξουαλικό χαρακτήρα», εξηγούν.

«Πέραν αυτού, τα social media έχουν την τάση να προβάλλουν υπερβολικά οτιδήποτε μη ρεαλιστικό σχετικά με την εικόνα του ανθρώπου και του τι είναι αποδεκτό και όμορφο στις μέρες μας, όποτε είναι εν μέρει λογική αυτή η επιλογή της τεχνητής νοημοσύνης», καταλήγουν.