Γιατί ο Μητσοτάκης καίει τις εκλογές το ’21

9 mins read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να έχει απαντήσει διπλωματικά στην ερώτηση για την προοπτική εκλογών εντός του 2021, διαψεύδοντας, βεβαίως, ένα σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αλλά, παράλληλα, κατά τέτοιον τρόπο που οι επιλογές του θα ήταν ανοιχτές. 
Κι όμως,  στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 πήγε ένα βήμα παραπάνω και έκαψε το σενάριο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι το 2021 μια χρονιά εκλογών. Και γιατί να είναι άλλωστε, σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Μητσοτάκη.
Οι προσεκτικοί…ακροατές και αναγνώστες θα δουν το σκεπτικό Μητσοτάκη σε ορισμένες άλλες αποστροφές του. Αρχικά, μετά το εφιαλτικό 2020 και το δύσκολο πρώτο τρίμηνο του 2021, ο κ. Μητσοτάκη πιστεύει ότι το τρέχον έτος θα είναι μια καλή χρονιά. Καλή χρονιά για τον τουρισμό, αλλά και μια χρονιά, κατά την οποία θα μπορεί να κυβερνήσει με μεγαλύτερη προσήλωση στο μεταρρυθμιστικό του σχέδιο, χωρίς διαρκείς εξωγενείς κρίσης, από τον Έβρο και τον κορονοϊό, ως το Ορούτς Ρεις και το δεύτερο κύμα. Και αυτές οι μεταρρυθμίσεις ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο ψηφίστηκε από πολίτες τους «μεσαίου χώρου», οι οποίοι δεν σκέφονται ιδιαίτερα με παραταξιακά ή ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά περισσότερο ποιος κάνει τη δουλειά. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, θέλει να κάνει τη δουλειά.
Και, συν τοις άλλοις, όπως το θέτουν ορισμένοι…κακόβουλοι, όταν έχεις τον κ. Τσίπρα απέναντι, με αυτή την ανερμάτιστη αντιπολίτευση χωρίς πυξίδα, χωρίς να ξέρει σε ποιον απευθύνεται, γιατί να βιαστείς ρεαλιστικά;
Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments