Η νέα κανονικότητα θα φοράει μάσκα

11 mins read

Η νέα κανονικότητα που θα «σαλπίσει» σήμερα με το τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έχει σχέση με αυτό που γνωρίζαμε ως τον Φεβρουάριο. Αποστάσεις, μέτρα ατομικής υγιεινής, αλλά και μάσκες θα είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.

Οι μάσκες θα έχουν κεντρική θέση στον νέο σχεδιασμό που γίνεται. Για παράδειγμα, στα εμπορικά καταστήματα το προσωπικό θα πρέπει να φορά μάσκα, για την οποία και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες. Ομοίως και στα κομμωτήρια που θα ανοίξουν, ενώ εκεί θα πρέπει μάσκες να φοράνε και οι πελάτες.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι μάσκες δεν θα συστήνονται, αλλά θα είναι υποχρεωτικές για το επιβατικό κοινό, ενώ στα ταξί θα υποχρεούται να φορά τουλάχιστον ο οδηγός, πέραν του ενός πελάτη.

Στα σχολεία δεν υπάρχει πρόβλεψη για χρήση μάσκας, αλλά για την τήρηση αναγκαίων αποστάσεων. Γι’ αυτό και θεωρείται σαφές ότι, όποτε και αν ανοίξουν τα Δημοτικά, στις 25 Μαΐου ή την 1η Ιουνίου, πολλά παιδιά δεν θα προσέλθουν, τόσο λόγω επιφυλάξεων των γονέων όσο και λόγω του ότι έρχονται σε καθημερινή επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Δεν αποκλείεται, δε, και η πρόβλεψη κυλιόμενου ωραρίου, για να επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των σχολικών κτιρίων.

Σε κάθε περίπτωση, η ελεύθερη κυκλοφορία και η έναρξη πολλών παραγωγικών διαδικασιών δημιουργεί ρίσκα για μεγαλύτερο ιικό φορτίο στην κοινότητα. Εξ ου και, φερόμενοι όλοι ως ασυμπτωματικοί, θα πρέπει να φοράμε μάσκες στους κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρξει συνωστισμός.

Χωριά, δε, που τώρα, σε σχέση με τις αρχές της “καραντίνας” υπάρχει απόλυτη επάρκεια στην αγορά, ενώ, όπως έδειξαν τα παραδείγματα των Πλαστικών Θράκης και της Lariplast, η επάρκεια υλικού θα ενισχύεται σε καθημερινή βάση.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments