Η Vox Pop, η Bridging Europe και άλλες ιστορίες

13 mins read

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Opinion Poll-που υπάρχει κατά βάση στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ και δεν στοιχεοθετείται ακριβώς-αλλά και της λίστας Πέτσα μου εφερε στο μυαλό ορισμένες παλιές, αλλά όχι και τόσο παλιές ιστορίες.

Σαν εκείνου του επιχειρηματία φίλου μου, για παράδειγμα, που λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές του 2019 πήγε στο Μαξίμου να δει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε κέφια. «2 μονάδες πίσω είμαστε, γυρίζει», του έλεγε ο κ. Τσίπρας τότε και ο φίλος είχε μείνει…χαζός.

Έφυγε από το Μαξίμου και άρχισε να παίρνει τηλέφωνα και να αναρωτιέται αν κοτζάμ πρωθυπουργός τον κορόιδευε ή αν όντως πίστευε τα νούμερα που του έλεγε.

Και γιατί να μην τα πιστεύει άραγε; Ο Βερναρδάκης του τα έδινε που εθεωρείτο γκουρού της δημοσκόπησης. Καλά και αυτοί, δεν ήξεραν δεν ρώταγαν τι εστί Βερναρδάκης για τους άλλους δημοσκόπους από την εποχή που είχε την VPRC;

Την επιτυχία, λοιπόν, επανέλαβε με τον φοιτητή του κ. Σκλία, ο οποίος έστησε μια ΙΚΕ της πλάκας, και έφτιαξε την εταιρία Vox Pop. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα και αν αυτές οι εταιρίες δεν φυτοζωούσαν με τα λεφτά μας, κάνοντας έρευνες με τουλάχιστον αμφισβητούμενη μεθοδολογία.

Βεβαίως, ορισμένοι δεν ρωτούσαν και υιοθετούσαν τις έρευνες της φοβερής αυτής εταιρίας. Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας ο Βαξεβάνης που από την εφημερίδα του έδωσε τον καλό αγώνα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ατύχησε, βέβαια, αλλά συνεχίζει να τον δίνει, έστω και ως μοναχικός-και λίγο φαιδρός-καβαλάρης. Και, βεβαίως, ο έτερος της παρέας Ηλίας Λιβάνης με τη Νέα Σελίδα του. Άλλη ιστορία επιτυχίας.

Και αν δεν σας φτάνει η ιστορία του Σκλία, να θυμηθούμε την Bridging Europe του Ραπίδη που πέρασε ένα φεγγάρι από την Ευρωβουλή ως συνεργάτης του αντιπροέδρου Παπαδημούλη και πλέον σταδιοδρομεί ως στέλεχος στον τομέα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ; Και η Bridging Europe έκανε κάτι ωραίες έρευνες, αλλά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και είχε δουλειές με το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Ας κάνει κανονική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην αναγκάζεται να την κάνει ο Βενιζέλος. Γιατί, καλό είναι στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάνε για σχοινί.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταία Νέα