Συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω σκληρού ροκ

9 mins read

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του κόμματος του προχθές θύμισε παλιές…καλές ημέρες. Με υψηλούς τόνους, κορώνες, αναφορές σε «μαφία» κλπ ο Αλέξης Τσίπρας ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον Νίκο Παππά.

Παρουσίασε ένα κόμμα που δέχεται επίθεση, βάλλεται από τη ΝΔ και τα ΜΜΕ. Η κατασκευή εχθρών, άλλωστε, πάντα ήταν μια ασφαλής στρατηγική για να μπετονάρει κάποιος ένα κόμμα σε μια δύσκολη περίοδο.

Η στοίχιση πίσω από τον Νίκο Παππά μπορεί προσωρινά να κοστίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον Αλέξη Τσίπρα, όμως, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Άλλωστε, εκλογές τώρα κοντά δεν φαίνεται ότι θα γίνουν, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρόνο για να επουλώσει τις πληγές του. Παράλληλα, όσο υπάρχει η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται επίθεση από ορισμένα κέντρα εξουσίας, τότε παύει η εσωκομματική συζήτηση για τα αίτια της ήττας, την ακολουθούμενη πολιτική και τη διεύρυνση του κόμματος. Και ο κ. Τσίπρας ελπίζει, στο τέλος, ότι θα μπορέσει να περάσει το δικό του, χωρίς πρόβλημα.

Και, την ίδια ώρα, μοιράζει…σπόρια στους αριστερούς του κόμματος του, οι οποίοι επιζητούν μια πιο αριστερή στροφή. Επιστροφή, λοιπόν, και στα πεζοδρόμια, σήμερα στις 19:00, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις πορείες που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Βεβαίως, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς ότι όλα τα παραπάνω είναι…μπαλώματα. Διότι, ο ελέφαντας της διεύρυνσης, αλλά και του παρελθόντος, παραμένει στο δωμάτιο.

Ο εξ απορρήτων

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα