Βεβαιότητες για μια συνάντηση που δεν έχει ζητηθεί

9 mins read

Το τηλεφώνημα χθες από την άλλη μεριά του Ατλαντικού ήταν ενδιαφέρον. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τις διαδρομές της εξουσίας σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον με ενημέρωσε ότι οι ανταποκριτές των τουρκικών μέσων, οι οποίοι προφανώς έχουν καλή γραμμή απευθείας με τον Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίζονται βέβαιοι για μια συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλλον την Πέμπτη.

Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο κ. Μητσοτάκης θα φτάσει το απόγευμα της Τετάρτης με εμπορική πτήση στη Νέα Υόρκη και πρέπει να πάει στο ξενοδοχείο του και αμέσως μετά σε δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Θεωρητικά, ο κ. Ερντογάν αναχωρεί εκείνο το απόγευμα με το προεδρικό αεροσκάφος. Μπορεί να παρατείνει την παρουσία του στη Νέα Υόρκη; Βεβαίως, στο χέρι του είναι, αν και οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει η παρουσία των αποστολών να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται. Και, βεβαίως, το πρόγραμμα του Μητσοτάκη την Πέμπτη δεν είναι και τόσο εύκολο.

Βεβαίως, οι Τούρκοι συνεχίζουν να συντηρούν αυτή τη φιλολογία. Θα ζητήσουν τη συνάντηση; Ίσως, αλλά ως τώρα δεν το έχουν κάνει και είμαι σε θέση να το ξέρω με μάλλον ασφαλή τρόπο. Να ξέρουν κάτι παραπάνω και να ζητηθεί σήμερα; Ίσως, αλλά χθες δεν έγινε κάτι και όσο δεν προγραμματίζεται, τόσο το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει.

Αν και, μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι ο Ερντογάν θα χαρεί πολύ με τη σημερινή συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ιμάμογλου στο Μαξίμου.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments