Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδα New York Post ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» με τον διορισμό του Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στη θέση του δολοφονημένου πατέρα του Αλί Χαμενεΐ ως ανώτατου ηγέτη του Ιράν.
Όταν ρωτήθηκε ποια είναι τα σχέδιά του για τον νέο Ανώτατο Ηγέτη της χώρας, είπε πως «δεν πρόκειται να σας πω», προσθέτοντας ότι: «Δεν είμαι ευχαριστημένος μαζί του», δήλωσε από το γκολφ κλαμπ του στο Ντοράλ, κοντά στο Μαϊάμι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε, ακόμα, ότι «δεν έχει καμία πρόθεση» να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράν για να αποσπάσουν το πυρηνικό υλικό από το Ισφαχάν.
«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση σχετικά με αυτό. Δεν έχουμε καμία πρόθεση», δήλωσε ο Τραμπ σχετικά με τις φήμες για την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην υπόγεια εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν, κοντά στην ιστορική πρωτεύουσα του Ιράν.

