Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη στη διάρκεια της συζήτησης για τις άρσεις ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.
Ειδικότερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη ότι δεν δέχθηκε να αναβάλλει την σημερινή συζήτηση καθώς του είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα προκειμένου να παραστεί ως συνήγορος στη δίκη των Τεμπών . Ανέφερε μάλιστα ότι στην απαντητική του επιστολή , ο κ. Κακλαμάνης, την κάλεσε «να εξετάσει εάν τα καθήκοντά της ως δικηγόρου της επιτρέπουν να ασκεί απρόσκοπτα τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα».
Είπε χαρακτηριστικά: «Με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο πληροφορήθηκα ότι ανακοινώσατε πως σήμερα θα γίνει αυτή η διαδικασία». Και του λέω υπάρχει η δίκη στα Τέμπη, βάλτε το άλλη μέρα και ξέρετε τι μου απάντησε ο κ. Κακλαμάνης, «καλό θα είναι να εξετάσετε εάν τα καθήκοντα της δικηγόρου σας επιτρέπουν να ασκείτε τα κοινοβουλευτικά σας καθήκοντα».
Ο πρόεδρος της Βουλής προσκόμισε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τις επιστολές που αντάλλαξαν, αποκαλύπτοντας πως δέχτηκε τηλεφώνημα στις 23:26 της Κυριακής από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας προκειμένου να αναβληθεί η συζήτηση των άρσεων ασυλίας, αίτημα που δεν είχε διατυπωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα είτε στη Διάσκεψη των Προέδρων είτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Επί την τριών αιτήσεων της άρσης ασυλίας της, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως η διαδικασία δεν πληροί τις προϋποθέσεις λόγω της παρουσίας στελεχών της ΝΔ που «έχουν ευθεία σύγκρουση συμφερόντων» και έχει κατατεθεί αίτημα εξαίρεσης εναντίον τους, ονοματίζοντας τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας. Υπογράμμισε δε πως κατά τη σχετική συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή δέχτηκε «ακραία κακοποιητική συμπεριφορά» από τον κ. Υψηλάντη, ο οποίος αντέτεινε πως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας «με ψεύδη, αναλήθειες, συκοφαντίες και ύβρεις» καταφέρεται κατά του προσώπου του.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε πολλές φορές τη διαδικασία κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες δικογραφίες» και μίλησε ευθέως για «καθαρά πολιτική δίωξη». Είπε ακόμη ότι είναι μια στημένη διαδικασία και «μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών».
«Εγώ είμαι εδώ με ψευδοδικογραφίες όπου εμφανίζεται μια γραμματέας δικαστή που έχει καταμηνυθεί να πει ότι ο Ρούτσι της έριξε το κομπιούτερ κι εγώ της είπα ότι την κινηματογραφώ αλλά δεν ξέρει αν το έκανα. Αυτές είναι οι δικογραφίες για τα κακουργήματα που κατηγορούμαι».
Κατονόμασε επίσης την αστυνομικό που την έχει μηνύσει ( στην άλλη δικογραφία) λέγοντας ότι πρόκειται για την Φανή Νούλα η οποία είναι στέλεχος της ΝΔ, κι όχι μια τυχαία αστυνομικός που την παρεμπόδισε να εισέλθει στην αίθουσα. « Είναι υποψήφια της ΝΔ κύριοι, με την παράταξη της Ρένας Καραλαργιώτου στη Λάρισα και τη φέρατε από το τμήμα Τροχαίας για να με εμποδίσει να μπω στο δικαστήριο».

