ΑρχικήΠολιτικήΚύκλοι Πολάκη: «Να αποσυρθεί οικειοθελώς η Δούρου από υποψήφια πρόεδρος της ΚΟ...

Κύκλοι Πολάκη: «Να αποσυρθεί οικειοθελώς η Δούρου από υποψήφια πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ»

Την «οικειοθελή απόσυρση» της υποψηφιότητας της Ρένας Δούρου για τη θέση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντός του.

Οι ίδιοι κύκλοι ζητούν ακόμα η ψηφοφορία να μεταφερθεί την επόμενη εβδομάδα και όχι το Σάββατο το πρωί, πριν δηλαδή από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σημειώνουν ακόμα πως «η μοναδική συνθήκη που μπορεί να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε νικηφόρα (με βάση τους στόχους του) πορεία, να τον επανασυνδέσει με την ασφυκτιούσα κοινωνία και να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση στην επόμενη βουλή, είναι η ανάδειξή του (Παύλου Πολάκη) ομόφωνα σε πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος και επικεφαλής της επικείμενης εκλογικής μάχης!»

Προσθέτους επίσης πως απαραίτητες προϋποθέσεις για αυτό είναι:

– η εξειδίκευση της πολιτικής στρατηγικής και η αναπλήρωση των κεντρικών οργάνων και θέσεων ευθύνης το Σάββατο στην Κ.Ε.

– ⁠η οικειοθελής και συναινετική απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρένας Δούρου για τη θέση του προέδρου της Κ.Ο. και η ανάδειξη του Παύλου Πολάκη στη θέση αυτή την επόμενη εβδομάδα, μετά την ανασυγκρότηση του κόμματος που θα αποφασίσει η Κ.Ε.

Η επιστροφή Πολάκη

Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την οποία εξελέγη ομόφωνα νέος γραμματέας ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, αποφασίστηκε παράλληλα να αποσταλεί επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για την επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, έπειτα από σχετική δήλωσή του.

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκε ότι η εκλογή του νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουλίου.

Στη δήλωσή του, ο νέος γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Αμανατίδης, τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεχίσει να δίνει τις πολιτικές μάχες με ενότητα, σοβαρότητα και συλλογική συνείδηση, ενώ γνωστοποίησε και την απόφαση για την επανένταξη του Παύλου Πολάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ