ΑρχικήΚόσμοςΜετά το Google και το Apple Maps μετονόμασε τη Λίμνη Οντάριο σε...

Μετά το Google και το Apple Maps μετονόμασε τη Λίμνη Οντάριο σε «Λίμνη Αμερική»

Η Apple μετονόμασε τη Λίμνη Οντάριο σε «Λίμνη Αμερική» στην εφαρμογή «Χάρτες» της, κατόπιν εντολής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της εμπορικής διαμάχης της Ουάσινγκτον με τον Καναδά.

Η αλλαγή αφορά τους χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ οι χρήστες στον Καναδά θα συνεχίσουν να βλέπουν την ονομασία «Λίμνη Οντάριο».

Η κίνηση του κατασκευαστή του iPhone ακολουθεί την εκτελεστική εντολή του Τραμπ για την αλλαγή του ονόματος της λίμνης, μετά την κατάρρευση των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των γειτονικών χωρών στα τέλη του περασμένου μήνα, με την Ουάσινγκτον να επιβάλλει νέους δασμούς 50% σε καναδικά προϊόντα αξίας 20 δισ. δολαρίων.

Ο ανταγωνιστικός τεχνολογικός γίγαντας Google προέβη σε παρόμοια αλλαγή για τους χρήστες του στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Καναδάς ανταποκρίθηκε στους δασμούς της Ουάσινγκτον, δηλώνοντας ότι θα επιβάλει αντι-δασμούς «δολάριο προς δολάριο».

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Κάρνεϊ αποχώρησε από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις, λόγω απαιτήσεων που το γραφείο του χαρακτήρισε ως απαράδεκτες.

Ο Κάρνεϊ κάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ να «αρχίσει να συμπεριφέρεται σοβαρά» και να σταματήσει να προσπαθεί να δείξει σκληρότητα, προτού μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ δίνει στο υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ 30 ημέρες για να καταχωρίσει την αλλαγή στη Υπηρεσία Πληροφοριών Γεωγραφικών Ονομάτων — την επίσημη βάση δεδομένων με τις ονομασίες των τοποθεσιών της χώρας.

Η Apple κλήθηκε συγκεκριμένα από τον Τραμπ να μετονομάσει τη λίμνη Οντάριο στην πλατφόρμα «Χάρτες» της, προκειμένου να συμμορφωθεί με το εκτελεστικό διάταγμα που υπογράφηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ Νταγκ Μπέργκαμ.

Ο πρόεδρος έχει επίσης δημοσιεύσει αρκετά βίντεο που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων ένα απόσπασμα όπου φαίνεται να κλωτσάει μια πινακίδα της λίμνης Οντάριο και να την αντικαθιστά με μια άλλη που γράφει «Καλώς ήρθατε στη λίμνη Αμερική».

Στην ίδια τη λίμνη, ο Καναδάς έχει τοποθετήσει μια νέα πινακίδα με τη φράση «Λίμνη Οντάριο. Τώρα και πάντα».

«Για την περίπτωση που ο πρόεδρος Τραμπ ή οποιοσδήποτε άλλος το ξεχάσει, έχουμε τοποθετήσει αυτή την πινακίδα για να τους υπενθυμίσουμε ότι είναι η Λίμνη Οντάριο, τώρα και για πάντα», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Οντάριο, Νταγκ Φορντ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ