Η συνάντηση Χρυσοχοΐδη με Δημητριάδη, ο Αβραμόπουλος και η πληροφορία που πέρασε στα ψιλά

17 mins read

Καλησπέρα, φίλοι μου

* Με λίγη καθυστέρηση, θα αναφερθώ σε κάτι που έχει τη σημασία του. Από τότε που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήταν γνωστή η δυσκολία στη σχέση του Γρηγόρη Δημητριάδη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο στενότερες συνεργάτης του πρωθυπουργού ήταν πιο ζεστός με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου παρά με τον ίδιο τον υπουργό.

* Γιατί τα θυμήθηκα αυτά; Διότι την προηγούμενη εβδομάδα η πραγματική είδηση δεν ήταν η συνάντηση του προέδρου Κυριάκου (σ.σ: περαστικά, πρόεδρε) με τον πρώην υπουργό του, αλλά η συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον Δημητριάδη. Πόσω, δε, μάλλον, από τη στιγμή που ο τελευταίος του έδωσε και διάφορα γαλάζια contact για τον Δυτικό Τομέα που θα είναι υποψήφιος. Όλα μέλι-γάλα, συνεπώς.

* Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Μιχάλης ουδέποτε μίλησε με άσχημα λόγια για τον ανιψιό του πρωθυπουργού, ούτε ποτέ χρέωσε στον Δημητριάδη την έξωσή του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πολύ περισσότερο από την κυβέρνηση.

* Στα χαρτιά μου είδα ένα σατανικό σενάριο, το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Ποιο είναι αυτό; Πως αν ο πρωθυπουργός αλλάξει τον υπουργό Εξωτερικών, θα βάλει στη θέση του τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. Πρόκειται, όπως λένε οι εισηγητές του σεναρίου, για μια κίνηση ματ. Αφού θα βγάλει έναν Καραμανλικό, αλλά θα βάλει στη θέση του τον πιο ορίτζιναλ εκπρόσωπο του Καραμανλισμού.

*Κάπως έτσι, θα περιοριστούν δραστικά οι αντιδράσεις από την αντικατάσταση Δένδια, ο οποίος ήδη έχει φτιάξει ένα ισχυρό σύστημα, το οποίο εκ των πραγμάτων δουλεύει (και) για την επόμενη μέρα.

*Θα σας πω, επίσης, πως την ιδέα αυτή έχουν μεταφέρει στον πρόεδρο Κυριάκο εδώ και αρκετούς μήνες. Η ιδέα, λοιπόν, υπάρχει στο πρωθυπουργικό συρτάρι και μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί…

* Στην εξίσωση, πάντως, για τον ένοικο του ιστορικού κτιρίου της Βασιλίσσης Σοφίας, προσθέστε και άλλο ένα όνομα, αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει εκτιμηθεί πολύ η στάση του όλο αυτό το διάστημα. Συν τοις άλλοις, αν ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με τον πρόεδρο Ερντογάν και η Ελλάδα μπει σε μια λογική συνεννόησης με την Τουρκία, κάποιοι λένε τότε πως ο έμπειρος διπλωμάτης και πολιτικός θα ήταν το ιδανικό πρόσωπο για τη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

*Εν τω μεταξύ, στα ψιλά από τον ορυμαγδό των ειδήσεων από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, πέρασε μια πληροφορία προς λίγους και εκλεκτούς. Η πληροφορία αυτή λέει πως υπήρξε πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τον Τούρκο πρόεδρο να επισκεφτεί την Αθήνα το καλοκαίρι. Αν τα πράγματα πάνε πολύ καλά στη σχέση των δυο κρατών, λέτε να δούμε τον Ερντογάν και στην ιστορική κατοικία των Μητσοτάκηδων στα Χανιά;

Facebook Comments

Τελευταία Νέα