Οι Συριζοφρουροί, τα ραντεβού του Κυριάκου και το συνέδριο – κινητή γιορτή του ΣΥΡΙΖΑ

23 mins read

Καλημέρα, φίλοι μου.

*Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν μαργαριτάρια. Όπως αυτά που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος στο ρ/σ των Παραπολιτικών 90.1 σε σχέση με τα όσα είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου σε μία κομματική ημερίδα. Η πρώην υπουργός θυμήθηκε τους αλήστου μνήμης πρασινοφρουρούς της δεκαετίας του 80’. Και τους θυμήθηκε όχι για να τους στηλιτεύσει, όπως έκανε με σφοδρότητα εκείνα τα δύσκολα χρόνια η αριστερά, αλλά για να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναλάβει αυτό το μοντέλο. Να φτιάξει δηλαδή τους Συριζοφρουρούς.

*Ναι, αγαπητοί μου φίλοι, καλά διαβάσετε. Η Τασία θέλει να γεμίσει το κράτος με κομματόσκυλα, που δεν θα έχουν τις προϋποθέσεις με βάση τα πτυχία τους αλλά μόνο με γνώμονα τα κομματικά τους ένσημα. Το λες και πιο παλαιό από ότι παλαιότερο όλο αυτό. Αλλά, θα μου πεις, this is SYRIZA.

*Ραντεβού, πολλά ραντεβού, κάνει τελευταία ο πρόεδρος Κυριάκος. Και πρέπει να σας ενημερώσει πως αυτά τα ραντεβού έχουν και διερευνητικό χαρακτήρα. Τι εννοώ; Ζητάει τη γνώμη όσων συναντά για διάφορα πρόσωπα, πολιτικά και μη. Όλο αυτό θέλω να σας ενημερώσω ότι γίνεται διότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Κοιτώντας και τα χαρτιά μου, σύντομα θα σας ενημερώσω για το χαρακτήρα που θα έχουν αυτές οι αλλαγές, το εύρος τους, αλλά και το χρόνο που θα πραγματοποιηθούν.

Μαρία της αριστεράς, η Ρεπούση όχι η Δαμανάκη, στηλίτευσε με άρθρο της το «τσίγκινο βρακί» του Πολάκη. Ότι με αυτές τις λογικές πάει στον κάλαθο των αχρήστων η μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ισότητα των φύλων, για τα δικαιώματα των γυναικών κλπ. Έλα, όμως, που δεν είναι θέμα Πολάκη. Μόλις πριν τρεις μέρες, 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στοιχήθηκαν κάτω από τον αψύ σφακιανό και συνυπέγραψαν ερώτηση σε σχέση με την Νovartis και την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Άδωνι και Αβραμόπουλου. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Πολάκης δεν είναι μια περιθωριακή φιγούρα που απλώς γαυγίζει και δεν του δίνει κανείς σημασία. Ο Πολάκης σχεδόν σε καθημερινή βάση διαμορφώνει την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, μάταιη η αρθογραφία της κόκκινης Μαρίας ή οι δηλώσεις Φίλη και σία.

*Tο galaxy της Ομήρου τείνει να γίνει, μετά βεβαίως την Μαντζάρου3, το νέο κεντροαριστερό στέκι. Όποιος θέλει να συναντήσει ηγετικά στελέχη του κόμματος, μπορεί εύκολα να το κάνει αν περάσει αργά το βράδυ από την ιστορική μπάρα του μαγαζιού.

*Πολλοί αναρωτήθηκαν με το δημοσίευμα περί κυβέρνησης τεχνοκρατών που εμφανίστηκε στον ιστότοπο euroactiv, αλλά μόνο στην ελληνική έκδοση. Στην αγγλική δεν υπήρχε, κάτι που δηλοί πως ήταν αποτέλεσμα ευφάνταστου συντάκτη. Πάντως, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες έχουν να λένε για τις σχέσεις που είχε αναπτύξει ο εν λόγω δημοσιογράφος, κάτοικος Βρυξελλών, με τους κυρίους Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαδημούλη τα ταραγμένα χρόνια των μνημονίων και των συγκρούσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα και το ευρωπαϊκό ιερατείο.

*Με κινητή γιορτή μοιάζει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που εντέλει με απόφαση Τζανακόπουλου άλλαξε εκ νέου ημερομηνία και θα γίνει, λέει, στις 14 έως 17 Απριλίου. Κρίμα γιατί έτσι χαλάει τους συνειρμούς που γινόντουσαν περί πρωταπριλιάς (σ.σ: είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει 31 Μαρτίου, 1, 2,3 Απριλίου). Αλλά επειδή δεν παίρνω όρκο, αν δεν δω να αρχίζει το συνέδριο, που στην Κουμουνδούρου το συζητούν από την επομένη των εκλογών του Ιουλίου του 2019, δεν θα πειστώ για την πραγματοποίησή του. Σε κάθε περίπτωση και έως τότε, έχω πάρει ποπ κορν στο σπίτι για να παρακολουθώ, όπως σας έγραψα εισαγωγικά, τις διαδικτυακές συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ότι πιο διασκεδαστικό τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα