Χριστοδουλοπούλου: «Οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα πιστά στο κόμμα»

11 mins read

«Συριζοφρουρούς» στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση, εγκάθετους δηλαδή της Κουμουνδούρου, προτείνει για τη δευτερη φορά αριστερά η πρώην υπουργός του κόμματος, Τασία Χριστοδουλουπούλου.

Η ίδια, όπως αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά 90,1 και η εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος μαζί με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, κατέστησε σαφές «πως πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτοί», δηλαδη οι δικαστές, μας έκαναν επιθέσεις γιατί εμείς δεν είχαμε «ιστορία» στο χώρο της δικαιοσύνης και ηταν όλοι τους ή δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια η κ. Χριστοδουλοπούλου άφησε να εννοηθεί πως «ήταν λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους», υποστηρίζοντας τη θέση πως οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα.

«Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα χαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η ΝΔ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι νομίζω το μάθημα».

Πηγή: parapolitika.gr 

Facebook Comments