Οικονόμου για Χριστοδουλοπούλου: «Στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της Δικαιοσύνης και του Κράτους»

31 mins read

Στην μείωση του ΕΝΦΙΑ και στο πολιτικό κλίμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ επισήμανε πως η κυβέρνηση προχωρά γοργά και αποφασιστικά στην ανάπτυξη του σχεδίου συνολικής ευημερίας που έχει εκπονήσει. «Το οικονομικό πλεονέκτημα μετατρέπεται σε οριζόντιο κοινωνικό κεκτημένο», τόνισε.

“Όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην πολιορκία που δέχονται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση, αλλά και τις δευτερογενείς ανατιμήσεις που αυτή προκαλεί. Με την μεσοσταθμική μείωση κατά 22% το Καλοκαίρι του 2019 μειώθηκε ο φόρος που πλήρωναν οι πολίτες. Τώρα προχωράμε σε νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%. Υπερκαλύπτουμε, έτσι, τη δέσμευσή μας για συνολική ελάφρυνση κατά 30% της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Και αυτό γιατί αποδίδει η οικονομική και αναπτυξιακή μας πολιτική.

Με το νέο πλαίσιο, 8 στους 10 συμπολίτες μας θα πληρώνουν ακόμα λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Αρκετοί θα καταβάλουν το ίδιο ποσό, ενώ, μία μικρή μειοψηφία, περίπου 6%, θα δει μια μικρή επιβάρυνση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ελάφρυνση 30% στον ΕΝΦΙΑ θα έχουν ακίνητα αξίας μέχρι 100.000 ευρώ, δηλαδή η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη σταθερή στρατηγική μας για αποκλιμάκωση των φόρων και των εισφορών κάτι που συμβάλλει στην τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των νοικοκυριών. Μια πολιτική που θα συνεχίσει η Κυβέρνηση, με κοινωνική ευαισθησία,  χωρίς όμως να υπερβαίνει και να διαταράσσει τα δημοσιονομικά όρια.

Όσοι αδυνατούν, με την πολιτική τους πρόταση και παρουσία, να δώσουν προοπτική στον Έλληνα πολίτη στον 21ο αιώνα είναι φυσικό να αντιδρούν απέναντι σε όλα αυτά με αμηχανία. Η αμηχανία αυτή εκφράστηκε χθες διπλά: Και με τις αντιδράσεις για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και με την μη ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Η απάντηση της Κυβέρνησης σε όλα αυτά, στα μεγάλο λόγια, στις διαπιστώσεις, στις επιδερμικές θεωρήσεις είναι οι πράξεις που δημιουργούν όφελος για όλους”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Για το πολιτικό κλίμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο πολιτικό κλίμα μιλώντας για απόπειρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει ακραία πόλωση και διχασμό.

Όπως ανέφερε: “Θέλω να επισημάνω -για μια ακόμη φορά- την απόπειρα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προκαλέσει ακραία πόλωση και διχασμό. Να προκαλέσει τοξικότητα, να ευτελίσει, να εξαχρειώσει, να εκβαρβαρίσει την πολιτική ζωή. Να απαξιώσει τους Θεσμούς του δημοκρατικού Πολιτεύματος και να αμφισβητήσει τη Δικαιοσύνη. Η δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση, μετά τις ανάλογες θέσεις του κ. Πολάκη, αποτελεί άλλη μια απόδειξη  ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της Δικαιοσύνης και του Κράτους.

Δεν πρόκειται μόνο για τον κ. Πολάκη, αλλά για μια συνολική αντίληψη στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η σιωπή του κ. Τσίπρα συνιστά ολοφάνερη αποδοχή και συναίνεσή προς τη στάση αυτή. Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτές τις τακτικές. Είμαστε ανυποχώρητα απέναντι σε αυτή τη λογική. Ο πολιτικός αγώνας που δίνουμε είναι αυτός της θεσμικότητας, της αξιοπρέπειας, του ήθους και της πολιτικότητας. Και γι’ αυτό δεν θα τους παρακολουθήσουμε. Μας χωρίζει άβυσσος και δεν θα παίξουμε με το ΣΥΡΙΖΑ στο ταμπλό της πόλωσης, της ευτέλειας και του διχασμού.

Απέναντι σε αυτό  η Κυβέρνηση -όπως ξεκάθαρα τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- αντιπαραβάλλει τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό λόγο και κυρίως τα έργα της. Αντιμετωπίζουμε τις εξωγενείς προκλήσεις που δέχεται -όπως και ολόκληρη η Ευρώπη- η χώρα μας και μεριμνούμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας.  Κοιτάζουμε μπροστά,  και συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που στόχο έχουν τη συλλογική πρόοδο και την ατομική προκοπή.  Δεν μας ενδιαφέρουν οι στείρες αντιπαραθέσεις και ξέρουμε ότι αυτές αποδοκιμάζονται από τους πολίτες, ανεξάρτητα  από την πολιτική τους τοποθέτηση. Στο «όχι σε όλα», απαντάμε με «ανάπτυξη για όλους». Στο λαϊκισμό απαντάμε με δράσεις δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που τονώνουν την κοινωνική συνοχή.

Στις ακρότητες απαντάμε με τα αποτελέσματα της πολιτικής μας: Την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, την τόνωση των εξαγωγών  τη δυναμική ανάπτυξη που ήδη συντελείται, το σεβασμό και τη στήριξη της Δικαιοσύνης και των Θεσμών της Δημοκρατίας. Χτίζουμε γέφυρες με το αύριο, χτίζουμε γέφυρες με το μέλλον, όταν η Αντιπολίτευση ορθώνει τείχη για να εμποδίσει την μετάβαση της χώρας και της κοινωνίας στο αύριο”.

 

Facebook Comments