3 νεκροί από το αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη – Σοκαριστικό το βίντεο της συντριβής

13 mins read

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 179 τραυματίστηκαν από το δυστύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης.

Το τραγικό συμβάν αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στις πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Το δυστύχημα καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος ταξίδευε από την Σμύρνη για την Κωνσταντινούπολη, όπου κατά την προσγείωση κόπηκε στα τρία και άρπαξε φωτιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, το αεροπλάνο βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Όπως ανέφερε ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου, η άτρακτος κόπηκε σε δύο σημεία μετά την έξοδο του επιβατικού αεροσκάφους από τον διάδρομο. Το μπροστινό μέρος της ατράκτου —ο θάλαμος διακυβέρνησης και πολλές από τις πρώτες σειρές καθισμάτων— αποκόπηκε και αναποδογύρισε. Ένα δεύτερο ρήγμα ήταν ορατό στο ύψος του τελευταίου τρίτου του Boeing, που αποτελείται από τις δέκα τελευταίες σειρές θέσεων και την ουρά του αεροπλάνου.

Ο Γερλίκαγια, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε πως το επιβατικό αεροπλάνο «ολίσθησε για περίπου εξήντα μέτρα» αφού βγήκε από την πίστα πριν «πέσει από ύψος 30 ως 40 μέτρων» σε πρανές. «Το δυστύχημα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες», τόνισε, υπονοώντας πως το αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε εκραγεί. Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πολλοί αλλοδαποί, όμως οι εθνικότητές τους δεν είναι ακόμη γνωστές.

Ούτε η Pegasus, ούτε οι τουρκικές αεροπορικές αρχές απάντησαν όταν το Γαλλικό Πρακτορείο αναζήτησε τηλεφωνικά εκπροσώπους τους. Δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα υπό έντονη βροχόπτωση, ενώ άλλοι παρέμεναν στο εξωτερικό του αεροπλάνου που φώτιζαν ισχυροί προβολείς ακόμη και αργά τη νύχτα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες, σύμφωνα με το Ανατολή. Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διενεργεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, κατά το ίδιο πρακτορείο.

Facebook Comments