400% αύξηση στις κρατήσεις της Easyjet- Με τη βαλίτσα στο χέρι για «πορτοκαλί» χώρες οι Βρετανοί

11 mins read

Η πρόσφατη ανακοίνωση, ότι από τις 19 Ιουλίου, «Ημέρα Ελευθερίας» για τους Βρετανούς, θα μπορούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους χωρίς καραντίνα σε «πορτοκαλί» χώρες, προκάλεσε σήμερα μια τεράστια αύξηση κρατήσεων με την Easyjet να φτάνει σε αύξηση των πωλήσεων εισητηρίων της κατα 400% και η Ryanair να ξεκινά πτήσεις με 4,99 λίρες σε προορισμούς amber list (Η πορτοκαλί λίστα περιλαμβάνει χώρες στις οποίες επιτρέπεται η επίσκεψη ατόμων στην Αγγλία μόνο εάν πραγματοποιηθεί καραντίνα για 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους). 

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις πτήσεων προς το Αλικάντε και τη Μάλαγα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία, τη Νίκαια στη Γαλλία και την Κέρκυρα στην Ελλάδα εκτοξεύθηκαν κατά 400% σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, με την αεροπορική εταιρεία να κόβει επιπλέον 145.000 εισιτήρια.

Το νέο μέτρο ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς -όσους δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού- ή για όσους είναι κάτω των 18 ετών. Προτού όμως επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να κάνουν τεστ Covid και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ Covid την ημέρα που φθάνουν στη χώρα τους.

Όπως εξήγησε χθες ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, πλέον θα ισχύουν για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες όσα ισχύουν για όσους επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε χώρες που ανήκουν στην «πράσινη λίστα» (χαμηλού κινδύνου σε ότι αφορά της κρούσματα Covid).

Από την πλευρά της, η εταιρεία «Τόμας Κουκ» ανέφερε ότι, τις τελευταίες ώρες οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες έχουν διπλασιαστεί. Εκπρόσωπός της έσπευσε να δηλώσει, όπως αναφέρει το «Sky News» ότι η Ελλάδα είναι η πιο κερδισμένη από την «πορτοκαλί οικογένεια» καθώς οι κρατήσεις της τελευταίες στιγμής με προορισμό τη χώρα μας έχουν τριπλασιαστεί.

 Παρακολουθήστε εδώ:

Facebook Comments