6.500 μετανάστες έστειλε πίσω στο Μαρόκο η Ισπανία- Απίστευτες εικόνες

13 mins read

Τουλάχιστον 6.500 μετανάστες από τους περίπου 8.000 που είχαν εισέλθει στον ισπανικό θύλακο Θέουτα στη Βόρεια Αφρική νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στάλθηκαν πίσω στο Μαρόκο, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα.

 

Ο Μαρλάσκα δήλωσε στον σταθμό Radio COPE πως η κατάσταση είναι τώρα “κανονική” σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόσφατη διπλωματική αντιπαράθεση με το Μαρόκο “θα είναι όσο πιο σύντομη γίνεται“.

Το Μαρόκο φάνηκε να χαλαρώνει τους συνοριακούς ελέγχους με τη Θέουτα τη Δευτέρα, 17 Μαΐου καθώς χιλιάδες μετανάστες εισέρρευσαν στον θύλακο, κίνηση που ερμηνεύτηκε ευρέως ως αντίποινα για τη φιλοξενία από την Ισπανία του ηγέτη των αυτονομιστών της Δυτικής Σαχάρας Μπραχίμ Γάλι. Ο Γάλι νοσηλεύεται σε ισπανικό νοσοκομείο από τον περασμένο μήνα.

Ισπανία: Τουλάχιστον 6.500 μετανάστες από το «κύμα» στη Θέουτα έχουν σταλεί πίσω στο Μαρόκο

 

Είναι αδιανόητο ότι μια ανθρωπιστική κίνηση προκαλεί μια κατάσταση όπως η κρίση στη Θέουτα“, είπε ο υπουργός.

Σοκαριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα παιδί μέσα στη θάλασσα το οποίο προσπαθεί να επιπλεύσει και να κολυμπήσει κρατώντας πλαστικά μπουκάλια ώστε να φτάσει τον ισπανικό θύλακο Θέουτα.

Μέσα σε τρεις ημέρες αυτή την εβδομάδα,  ισπανική αστυνομία και στρατιώτες έχουν συλλάβει πάνω από 8.000 μετανάστες, που κολύμπησαν στη Θέουτα ή ανέβηκαν σε φράχτες , και έστειλαν την πλειοψηφία τους στο Μαρόκο.

Την Πέμπτη το πρωί, και οι δύο πλευρές των συνόρων στη Θέουτα ήταν ήσυχες αφού η μαροκινή αστυνομία απομάκρυνε εκατοντάδες νέους από το συνοριακό φράχτη.

Ισπανία: Τουλάχιστον 6.500 μετανάστες από το 'κύμα' στη Θέουτα έχουν σταλεί πίσω στο Μαρόκο

Το βράδυ, η Ισπανική Πολιτοφυλακή βρήκε το σώμα ενός άνδρα στην παραλία του El Tarajal στη Θέουτα.

Το σώμα βρισκόταν στη θάλασσα και το ρεύμα το έφερε στην ακτή“, δήλωσε εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής, προσθέτοντας ότι ήταν ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που προσπάθησαν να κολυμπήσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, ήταν το δεύτερο σώμα που ανακτήθηκε από τη θάλασσα από τη Δευτέρα.

Facebook Comments