ΑρχικήΚόσμοςΑδιόρθωτοι! Αδιανόητος συνωστισμός στην κηδεία του Πατριάρχη Ειρηναίου στη Σερβία (video)

Αδιόρθωτοι! Αδιανόητος συνωστισμός στην κηδεία του Πατριάρχη Ειρηναίου στη Σερβία (video)

Σε λαϊκό προσκύνημα, χωρίς μέτρα ασφαλείας από αρχές και συμμετέχοντες, παρατίθεται η σορός του πατριάρχη της Σερβίας Ειρηναίου, που πέθανε από κοροωνοϊό.

Η σορός έφτασε στην εκκλησία με στρατιωτικό κιλίβαντα και – αντίθετα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την πανδημία – το φέρετρο άνοιξε ώστε η σορός να τεθεί σε προσκύνημα.

https://www.youtube.com/watch?v=JFslF4-tlqI&feature=emb_logo

Υπεθυμίζεται ότι ο πατριάρχης πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου, το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 90 ετών. Είχε εισαχθεί στις 4 Νοεμβρίου, όταν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία την Τετάρτη, οπότε και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΑΜΠΕ, από το Βελιγράδι, οι πιστοί από σήμερα το μεσημέρι μπορούν να προσέρχονται στον ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα αρχιερέα. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους θα προσέλθουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Το πρωί τελέστηκε λειτουργία στον καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων με την συμμετοχή πολλών ιεραρχών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την παρουσία εκατοντάδων πιστών, εντός και εκτός του ναού, λίγοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Σερβία Κηδεία Πατριάρχη Ειρηναίου: Λαϊκό προσκύνημα σε εξέλιξη – Απίστευτες εικόνες εν μέσω πανδημίας [vids]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ