Αναδίπλωσε το ΝΑΤΟ: Κατέβασε την ανάρτηση με τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

11 mins read

Σε αναδίπλωση προχώρησε το ΝΑΤΟ, λίγες ώρες μετά το έντονο διάβημα της Αθήνας, καθώς κατέβασεαπό το Twitter την προκλητική ανάρτηση με την οποία συνεχάρη την Τουρκία για την εθνική εορτή της 30ής Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η Άγκυρα γιορτάζει τη νίκη της επί των ελληνικών δυνάμεων το 1922 στη Μικρά Ασία.

“Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων” έγραφε το επίμαχο tweet, το οποίο δεν υπάρχει πλέον στον λογαριασμό, και το οποίο προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Το ΝΑΤΟ "κατέβασε" την προκλητική ανάρτηση με τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε άτοπη και απαράδεκτη την ανάρτηση του Οργανσμού που εδρεύει στη Σμύρνη και γνωστοποίησε πως ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στην Ευρωατλαντική Συμμαχία θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν, λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

 

 

Facebook Comments