Νέες απειλές εξαπέλυσε στην ΕΕ ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του, λέγοντας πως θα επιβάλει δασμούς 200% , σε κρασιά και άλλα αλκοολούχα ποτά.
Η απόφασή του έρχεται για τους δασμούς 50% στο ουίσκι, σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν των Αμερικανών.
«Αν δεν αρθούν οι δασμοί 50% στο ουίσκι, θα απαντήσουμε με 200% σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε στο Truth social.
Η ανάρτησή του ήταν αρκετά επιθετική, καθώς κατηγορεί για «εχθρικές και καταχρηστικές» αποφάσεις της ΕΕ.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μια από τις πιο εχθρικές και καταχρηστικές φορολογικές και δασμολογικές αρχές στον κόσμο, η οποία δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλευτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις έβαλε ένα δυσάρεστο δασμό 50% στο ουίσκι Εάν αυτός ο δασμός δεν καταργηθεί αμέσως, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σύντομα δασμούς 200% σε όλα τα κρασιά, σαμπάνιες και άλλα αλκοολούχα ποτά που εξάγουν από τη Γαλλία και άλλες χώρες της ΕΕ. Αυτό θα είναι εξαιρετικό για τις επιχειρήσεις κρασιού και σαμπάνιας στις ΗΠΑ».