Απίστευτη επιστολή Τραμπ σε Ερντογάν για τη Συρία: «Μην παριστάνεις τον σκληρό, μη γίνεσαι ανόητος»

11 mins read

Μία επιστολή του Αμερικανού Προέδρου στον Τούρκο ομόλογο του που φέρει την ημερομηνία «9 Οκτωβρίου» άφησε άφωνους όσους τη διάβασαν πριν λίγες ώρες που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. «Μην παριστάνεις τον σκληρό, μη γίνεσαι ανόητος», έγραφε χαρακτηριστικά.

Και συνέχιζε σε αυτή την επιστολή με τις όχι διπλωματικές εκφράσεις:«Ας δουλέψουμε (για να κλειστεί) μια καλή συμφωνία».

Η επιστολή εστάλη στον πρόεδρο της Τουρκίας την ημέρα που ο Ερντογάν διέταξε να εξαπολυθεί η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Αρχικά αμφισβητήθηκε η αυθεντικότητα της λόγω του… ύφους αλλά επιβεβαιώθηκε από την αμερικανική προεδρία.

«Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας-στην οποία θα προχωρήσω» αν χρειαστεί, υπογραμμίζει ο Ντόναλντ Τραμπ. «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να λύσω ορισμένα από τα προβλήματά σου», γράφει απευθυνόμενο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα», προσθέτει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!», γράφει χαρακτηριστικά ενώ μετά τον ενημερώνει ότι θα του τηλεφωνήσει αργότερα.

Εντός της επιστολής αναγράφεται ότι ο στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Άμπντι, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), είναι διατεθειμένος να διαπραγματευθεί και να κάνει παραχωρήσεις, συμπληρώνοντας ότι επισυνάπτει αντίγραφο επιστολής του επικεφαλής της αραβοκουρδικής συμμαχίας αυτής, βασική συνιστώσα είναι η κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ).

Facebook Comments