Αρνητική η Λιζ Τρας στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

12 mins read

Αρνητική αλλά και αμήχανη ήταν η απάντηση της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας, Λιζ Τρας, όσον αφορά το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Sunday Times, στην οποία προανήγγειλε ότι θα θέσει το θέμα όταν συναντηθεί με την Τρας.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε η κυρία Τρας στο δίκτυο GB News, όταν της ζητήθηκε να τοποθετηθεί επί της πρότασης του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Οσμπορν για συμφωνία περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα η κυρία Τρας απάντησε: «Α, α, δεν το στηρίζω αυτό».

Δείτε την απάντηση της Λιζ Τρας στο 4:25΄ του βίντεο που ακολουθεί

Στη συνέντευξή του στους Sunday Times ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα θέσει το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα όταν επισκεφθεί το Λονδίνο αργότερα μέσα στο 2022.

Όπως εξήγησε στην εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πως η Βρετανία πλησιάζει στην απόφαση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Σε μια περίοδο που η Τρας θα κοιτάζει να χτίσει αξιοπιστία και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάπως στριμωγμένο όσον αφορά τη συνολική του εικόνα μετά από την κηδεία (της βασίλισσας) θα είναι μία φανταστική χειρονομία και αυτό είναι που θα της πω» είπε χαρακτηριστικά.

 

Μάλκοβιτς: «Θα συμφωνούσα με την επιστροφή»

Ο Αμερικανός ηθοποιός, Τζον Μάλκοβιτς βρίσκεται στη χώρα μας για την παράσταση «The Music Critic» που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη (6/10) στο Ηρώδειο και το Σάββατο (8/10) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο διάσημος ηθοποιός τοποθετήθηκε και για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αμερικανός ηθοποιός απάντησε λακωνικά, αλλά θετικά σε σχετική ερώτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα («θα συμφωνούσα με την επιστροφή»).

 

Facebook Comments