Αστείοι «λεονταρισμοί» από την Τουρκία- Αποχωρεί από άσκηση από την οποία έχει ήδη αποκλειστεί!

9 mins read

Σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις μετά το μπαράζ εναέριων παραβιάσεων από την τουρκική πλευρά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την Φινλανδή πρωθυπουργό Σάνα Μάριν ξεκαθάρισε ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες. «Όπως σας είπα, οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες ούτε στο πεδίο ούτε στο διπλωματικό επίπεδο. Προφανώς παντού θα τεθούν τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας».

Όμως, η Τουρκία προκαλεί για ακόμη μία φορά με αφορμή τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Tiger Meet, την οποία φέτος φιλοξενεί η Ελλάδα.

Όπως είχε γίνει γνωστό στις 27 Απριλίου 2022, μετά τις πρωτοφανείς τουρκικές υπερπτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο, η Ελλάδα είχε αποφασίσει να ανακαλέσει την πρόσκληση συμμετοχής της Τουρκίας στη άσκηση.

Ωστόσο, η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι «αποχωρεί από την άσκηση» γιατί η Ελλάδα προκαλεί…

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε «να μην συμμετάσχει στην άσκηση, επειδή η Ελλάδα χειραγωγεί την άσκηση Tiger Meet σύμφωνα με τα πολιτικά της συμφέροντα».

Όπως μεταδίδει ο Τούρκος Δημοσιογράφος Ragip Soylu, «Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αποσύρεται από την αεροπορική άσκηση Tiger Meet που διοργανώνετα από την Ελλάδα τον Μάιο λόγω “επιμονής της Αθήνας να αναφέρει διμερείς διαφωνίες στα επίσημα κείμενα των ασκήσεων”».


 

 

Facebook Comments