Βέλγιο: Θα πληρώνουν το τεστ όσοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

13 mins read

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Brussels Times, όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν, θα πρέπει να μπορούν να κάνουν δωρεάν PCR τεστ αυτό το καλοκαίρι, ενώ όσοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να καταβάλουν το πλήρες κόστος,ανέφερε ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke στην Επιτροπή Υγείας του Βελγικού Κοινοβουλίου.

Λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων, πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να βασίζονται σε ένα αρνητικό τεστ PCR για να επιτραπεί να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, εξήγησε ο υπουργός, όπως αναφέρουν οι Brussels Times.

Ο Vandenbroucke είπε ότι «παρακαλάει την κυβέρνηση να διαθέσει τεστ PCR» σε όσους δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να εμβολιαστούν. «Κατά τη γνώμη μου, αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται ένα οικονομικό ή ένα δωρεάν τεστ», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό δεθα πρέπει να ισχύει «για όσους αρνήθηκαν τον εμβολιασμό». Η τυπική τιμή για ένα τεστ PCR στο Βέλγιο είναι 46,81 €, αλλά ορισμένα νοσοκομεία χρεώνουν έως και 90 €. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με λίγα χρήματα μπορούν επίσης να πληρώσουν ένα τεστ PCR», δήλωσε ο Vandenbroucke.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε δηλώσει στο φλαμανδικό δίκτυο VTM ότι τα 100 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε η ΕΕ για να καταστούν τα τεστ πιο οικονομικά δεν ήταν “αρκετά”. «Νομίζω ότι, δεδομένου ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει την εκστρατεία εμβολιασμού, εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να κάνουμε αυτά τα τεστ διαθέσιμα με χαμηλότερο κόστος αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Vandenbroucke, προσθέτοντας ότι οι εξετάσεις είναι ακριβές, ειδικά για οικογένειες με πολλά παιδιά που θέλουν να πάνε σε οικογενειακές διακοπές, καταγράφουν οι Brussels Times.

«Σχεδόν όλες οι χώρες θα απαιτήσουν ένα τεστ. Γι `αυτό νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε οικονομικό», τόνισε.
Χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Βελγίου για την Ανάκαμψη, Thomas Dermine, δήλωσε ότι τα δωρεάν PCR τεστ θα μπορούσαν να είναι μια επιλογή για ορισμένες ομάδες ανθρώπων που δεν είχαν ακόμη πρόσβαση στον εμβολιασμό, όπως οι νέοι. Ωστόσο, αναγνώρισε επίσης «ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο σε αυτό, για να αποτρέψει ορισμένα άτομα από το κάνουν κατάχρηση», αναφέρουν οι Brussels Times.

Facebook Comments