ΑρχικήΚόσμοςΧάος στην Ιταλία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές για τον θάνατο 19χρονου...

Χάος στην Ιταλία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές για τον θάνατο 19χρονου σε καταδίωξη (video)

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Ρώμη και στην Μπολόνια, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για το θάνατο του 19χρονου Ράμι Ελγκάμι πριν ενάμιση μήνα.

Ο 19χρονος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Όλα συνέβησαν όταν επέβαινε σε μηχανάκι μαζί με φίλο του και δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας. Μετά από ανθρωποκυνηγητό οκτώ χιλιομέτρων στο Μιλάνο της Ιταλίας, έχασε την ζωή του πέφτοντας, με το μηχανάκι, πάνω σε στύλο.

Χθες βράδυ, σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ρώμης Σαν Λορέντσο, σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο «Λα Σαπιέντσα», μέρος των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση πέταξε καπνογόνα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν με χρήση γκλοπ.

Ένταση σημειώθηκε και στην Μπολώνια, όπου ομάδα διαδηλωτών, προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και πέταξε κροτίδες προς την κατεύθυνση αστυνομικού τμήματος. Παράλληλα, σημειώθηκαν βανδαλισμοί στην εβραϊκή συναγωγή της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ