ΑρχικήΚόσμοςΔείτε τα σπίτια που πουλάει ο Έλον Μασκ για μόλις 10.000 δολάρια...

Δείτε τα σπίτια που πουλάει ο Έλον Μασκ για μόλις 10.000 δολάρια (photos+ videos)

O Έλον Μασκ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ζει σε ένα μικρό σπίτι 35 τ.μ. και αξίας μόλις 50.000 δολαρίων, στις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Τέξας.

Μάλιστα, το 2020 πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του, επιλέγοντας το πτυσσόμενο προκατασκευασμένο σπίτι 6×6 μέτρων της εταιρίας ‘Boxabl’, ως το ησυχαστήριό του.

Πλέον, πουλάει ο ίδιος μικροσκοπικά σπίτια αξίας 10.000 δολαρίων, τα οποία έχουν μεγάλη λίστα αναμονής για όποιους θέλουν να τα αποκτήσουν.

 

 

Τι είναι το Tesla Tiny Home 

Το Tesla Tiny Home περιλαμβάνει οροφή 3 μέτρων, μεγάλες πόρτες και παράθυρα, ενώ κατασκευάζεται από φιλικό προς το περιβάλλον ξύλο. Το 35 τ.μ. σπίτι αποτελείται από κουζίνα, υπνοδωμάτιο, μπάνιο και σαλόνι, ενώ μπορεί να παραδοθεί σχεδόν οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαθέτει οροφή με ηλιακά πάνελ για να καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, έχει πολύ καλή μόνωση, ενώ είναι ανθεκτικό σε ακραία φυσικά φαινόμενα.

 

 

Επιπλέον, τα μικροσκοπικά σπίτια της Tesla έχουν χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα. Όμως έχουν ένα μειονέκτημα: Αν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα μικροσκοπικό σπίτι Tesla, μπαίνει σε μία μεγάλη λίστα αναμονής. Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η αγορά ακινήτων έχει στραφεί προς την καθαρή ενέργεια λόγω της κλιματικής κρίσης.

 

@greatmovie05 Would you buy a house like this?#usa🇺🇸 #foryou #elonmusk #tesla #house ♬ original sound – Michael

Η Tesla δεν είναι ο πραγματικός κατασκευαστής

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι ο Έλον Μασκ και η Tesla δημιούργησαν τα συγκεκριμένα σπίτια,  πραγματικός κατασκευαστής είναι η Boxabl.

Πρόκειται για μία startup κατασκευαστική εταιρία με έδρα το Λας Βέγκας, που στόχο έχει να φέρει την επανάσταση στο πρότυπο κατασκευής κατοικιών.

Είναι η ίδια που δημιούργησε την πολυλειτουργική μονοκατοικία του Έλον Μασκ. Το μοντέλο σπιτιού του Έλον Μασκ κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας το σχέδιο Casita της Boxabl.