Δωρεά 100 εκατ. από τον Τζόρνταν στη μάχη κατά του ρατσισμού

9 mins read

Η δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στις ΗΠΑ, με όλους τους πολίτες να ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στο ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις ζητώντας ισότητα και δικαιοσύνη.

Ο παλαίμαχος αστέρας του NBA, Μάικλ Τζόρνταν, πήρε θέση εξ αρχής για την δολοφονία του Φλόιντ, ενώ θέλοντας να βάλει ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να σταματήσουν οι διακρίσεις αποφάσισε προσωπικά ο ίδιος, αλλά και μέσω του «Jordan Brand» να προχωρήσει σε δωρεά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα δέκα χρόνια, σε οργανώσεις και δράσεις υπέρ της φυλετικής ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της μεγαλύτερης πρόσβασης στην εκπαίδευση των μαύρων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Jordan Brand ήταν πάντα μια οικογένεια. Εκπροσωπούμε μια περήφανη οικογένεια που ξεπέρασε εμπόδια και πάλεψε ενάντια στις διακρίσεις παγκοσμίως και εργάζεται καθημερινά ώστε να σβήσει τον λεκέ του ρατσισμού και της αδικίας. Η ζωή των μαύρων μετράει. Δεν πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη δήλωση. Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή των μαύρων ανθρώπων. Σήμερα ανακοινώνουμε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν και το Jordan Brand θα προχωρήσουν σε δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα δέκα χρόνια σε οργανώσεις αφοσιωμένες στη φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα