ΑρχικήΚόσμοςΈχασε την προσφυγή ο πρίγκιπας Χάρι: Δεν θα έχει ασφάλεια τις ημέρες...

Έχασε την προσφυγή ο πρίγκιπας Χάρι: Δεν θα έχει ασφάλεια τις ημέρες που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Έχασε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο που είχε υποβάλει ο πρίγκιπας Χάρι κατά της κυβέρνησης του Λονδίνου, με θέμα την προστασία που θα έχει όταν επισκέπτεται τη χώρα.

Από τη στιγμή που έπαψε να είναι «εργαζόμενος βασιλιάς», προσπάθησε να ανατρέψει την απόφαση προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η ασφάλειά του

Το ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023 να μελετά την προσφυγή του αδερφού του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος αμφισβητεί την απόφαση να μην τυγχάνει αστυνομικής προστασίας όταν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα μειωθούν οι επισκέψεις του στο Λονδίνο

Ωστόσο, σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο δούκας του Σάσεξ και η σύζυγός του Μέγκαν έχασαν το δικαίωμα συστηματικής προστασίας από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, το κόστος της οποίας κάλυπτε ο βρετανικός λαός, αφότου αποφάσισαν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με την βασιλική οικογένεια το 2020 και να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο, όταν έγινε η έφεση, οι δικηγόροι του υπουργείου Εσωτερικών είπαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να έχει χρηματοδοτήσει την αστυνομική ασφάλεια, αλλά αυτές θα αποτελούσαν «εξατομικευμένες ρυθμίσεις, ειδικά προσαρμοσμένες σε αυτόν».

Όπως σημειώνει το BBC, η απόφαση αυτή θα έχει επιπτώσεις στις μελλοντικές επισκέψεις του Δούκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι με το χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας θα είναι δύσκολο να επισκέπτεται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην πατρίδα του.

«Άδικη απόφαση» λέει ο Χάρι

Στην απόφαση, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, σερ Πίτερ Λέιν, απέρριψε την υπόθεση του δούκα του Σάσεξ διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρανομία στη λήψη απόφασης για την υποβάθμιση της ασφάλειας του πρίγκιπα Χάρι, ενώ ακόμη διαπίστωσε πως η απόφαση δεν ήταν παράλογη, ούτε αμαυρώθηκε από διαδικαστική αδικία. Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, η απόφαση αυτή θα έχει επιπτώσεις στις μελλοντικές επισκέψεις του αδερφού του διαδόχου του βρετανικού θρόνου στη γενέτειρά του καθώς ο ίδιος υποστήριξε ότι με το χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας θα είναι δύσκολο να επισκέπτεται με την οικογένειά του την πατρίδα το.

Οι δικηγόροι του Χάρι υποστήριξαν ότι ήταν μία άδικη απόφαση. Ωστόσο, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως η ασφάλειά του θα αποφασίζεται κατά περίπτωση.