Έλον Μασκ: Ετοιμάζει νέα πρόταση εξαγοράς του Twitter – Εξασφάλισε 46,5 δισ. δολάρια

14 mins read

Ο Έλον Μασκ δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει εξασφαλίσει κεφάλαια ύψους 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την νέα προσφορά του για εξαγορά του Twitter ενώ διερευνούσε εάν θα ξεκινήσει επιθετική εξαγορά της εταιρείας.

Η κίνηση του Μασκ έρχεται μετά τη μη ανταπόκριση στην αρχική του προσφορά για εξαγορά της εταιρείας έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τους New York Times, ο Μασκ είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει την προσφορά του απευθείας στους μετόχους του Twitter, χωρίς τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έκανε μια αυτόκλητη προσφορά για την εξαγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι ήθελε να τo κάνει ιδιωτικό και οι άνθρωποι να μπορούν να μιλούν πιο ελεύθερα. Η προσφορά του αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία, επειδή δεν περιλάμβανε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα βρει τα χρήματα για τη συμφωνία.

Όπως φαίνεται, η Morgan Stanley και άλλα τραπεζικά ιδρύματα παρέχουν 25,5 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση χρέους ενώ ο Μασκ δεσμεύεται να συνεισφέρει 21 δισ. δολάρια χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια.

Εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έλαβε την ενημερωμένη πρόταση. «Όπως προηγουμένως ανακοινώθηκε και κοινοποιήθηκε απευθείας στον κ. Μασκ, το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται να διεξαγάγει μια προσεκτική, περιεκτική και σκόπιμη επανεξέταση για να καθορίσει την πορεία δράσης που πιστεύει ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Το «δηλητηριώδες χάπι»

Μετά την υποβολή προσφοράς επιθετικής εξαγοράς ύψους 43 δισ. δολ., η Twitter ακολούθησε μία τακτική επιβράδυνσης των εξελίξεων που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις: το αποκαλούμενο «δηλητηριώδες χάπι».

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δημιούργησε ένα πρόγραμμα δικαιωμάτων μετόχων το οποίο ενεργοποιείται εάν κάποιο πρόσωπο ή ομάδα ατόμων αποκτήσει κυριότητα 15% χωρίς την έγκρισή του.

Άρα, εάν κάποιος θέλει να εξαγοράσει την εταιρεία, στο σύνολό της, θα πρέπει να πληρώσει αδρά…

Facebook Comments