Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος- Υπό κράτηση άλλοι 5 άνδρες

10 mins read

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος που σχετίζεται με την επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι, που σημειώθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, ενώ άλλοι πέντε άνδρες τέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής υπό κράτηση.
Οι πέντε ύποπτοι είναι ηλικίας από 24 έως 37 ετών.
Όπως αναφέρει πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι 5 άνδρες συνελήφθησαν στο Παντέν, στα προάστια του Παρισιού, κατά τη διάρκεια της έρευνας σε ένα σπίτι που μάλλον ανήκει στον βασικό ύποπτο της επίθεσης.
Νωρίτερα:
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι οι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν ήταν δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν βγει για να κάνουν ένα τσιγάρο κοντά στο κτίριο κι ότι η ζωή τους δεν απειλείται.
H εφημερίδα ”Le Parisien” κάνει λόγο για τέσσερα άτομα που είναι σε σοβαρή κατάσταση.


Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, επιβεβαίωσε την  επίθεση και συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.
Παρίσι - επίθεση - μαχαίριΠαρίσι - επίθεση - μαχαίριΠαρίσι - Επίθεση με μαχαίρι
Η επίθεση έγινε τη στιγμή που  βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των φονικών επιθέσεων  που σημειώθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας τον Ιανουάριο του 2015 στο Παρίσι.
Ένας από τους τραυματίες, είναι υπάλληλος της εταιρείας παραγωγής Première Lines.
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα, ενώ σύμφωνα με τοπικά Μέσα, οι δράστες είναι δύο, ο ένας έχει συλληφθεί και ο άλλος αναζητείται από την Αστυνομία.
Παράλληλα, τα σχολεία της περιοχής κλείνουν εσπευσμένα.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν απειλές εναντίον στελεχών του περιοδικού για την αναδημοσίευση των επίμαχων σκίτσων που παρουσίαζαν τον Μωάμεθ με αφορμή τη δίκη για την επίθεση του 2015.

Facebook Comments