ΑρχικήΚόσμοςΦον ντερ Λάιεν: «Συμφωνία με Pfizer/ΒioNtech για 300 εκατ. επιπλέον δόσεις του...

Φον ντερ Λάιεν: «Συμφωνία με Pfizer/ΒioNtech για 300 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου»

Ανακοινώθηκε, πριν από λίγο, από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεκτείνει το συμβόλαιο που έχει με την Pfizer/ΒιοΝtech.
Σύμφωνα με την κυρία Φον Ντερ Λάιεν, η Κομισιόν εξασφάλισε 300 εκατ. επιπλέον δόσεις από την Pfizer/ΒioNtech.
Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «Διασφαλίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν επαρκείς δόσεις ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων COVID19. Τώρα επιτρέπουμε στις χώρες της ΕΕ να αγοράσουν περισσότερες δόσεις του πρώτου εμβολίου που εγκρίθηκε στην ΕΕ».
Τα 27 κράτη-μέλη πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Κομισιόν διευκρινίζοντας ότι «κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα».
Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:«To μόνο πλαίσιο, μέσα στο οποίο διαπραγματευόμαστε, είναι ότι οι 27 το κάνουμε αυτό μαζί και κανένα κράτος-μέλος σε αυτή τη νομική δεσμευτική βάση δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα».
Σημειώνεται ότι η Κομισιόν έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για ανεπαρκή προμήθεια παρτίδων εμβολίων.
Oι καθημερινοί εμβολιασμοί στη χώρα μας θα αυξηθούν από 5.000 σε 8.000 ημερησίως ανάφερε από την πλευρά του, σήμερα Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.