Φουντώνουν οι φήμες για υποψηφιότητα Biden

6 mins read

Ο δρόμος μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ είναι μακρύς, ωστόσο ήδη από τις πρώτες μέρες του 2019 ξεκίνησαν οι υποψηφιότητες, με πρώτη αυτή της δημοκρατικής Elizabeth Warren.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών φαβορί είναι μέχρι στιγμής ο πρώην αντίπαλος της Hillary Clinton το 2016 και γερουσιαστής του Βερμόντ, Bernie Sanders, η γερουσιαστής της Καλιφόρνια Kamala Harris και παρότι δεν έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα ο Beto O’ Rourke, που θεωρείται ένα από τα αναδυόμενα πρόσωπα του κόμματος.

Το ισχυρό χαρτί, όμως, δεν είναι άλλο από τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden ο οποίος για μήνες διατηρεί τις φήμες μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του για την προεδρία. Μόλις χθες δήλωσε ότι η οικογένειά του επιθυμεί να διεκδικήσει το χρίσμα, όπως αναφέρει το CNN.

Ο Joe Biden υπήρξε για 8 χρόνια αντιπρόεδρος του Barack Obama, ενώ διεκδίκησε στο παρελθόν άλλες δύο φορές το χρίσμα των Δημοκρατικών. Στις εκλογές του 2016 δεν έθεσε υποψηφιότητα, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα ο γιος του έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Facebook Comments