Γαλλία: Ζελένσκι και Ναβάλνι «ψηφίζουν» Μακρόν

7 mins read

Φιλικός προς τον Μακρόν, εχθρικός προς την Λεπέν εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Σε συνέντευξη του προς γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Ζελένσκι κάλεσε την ακροδεξιά υποψήφια, η οποία ως γνωστόν έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητη στην Ουκρανία, να αναθεωρήσει τις φιλικές ως σήμερα απόψεις της για τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

 

«Εάν η υποψήφια πρόεδρος κατανοήσει ότι έκανε λάθος, (…) η σχέση μας θα μπορούσε να αλλάξει», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι με τον Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί σχέσεις που δεν θα ήθελε να τις χάσει.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο φυλακισμένος Ρώσος αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Σε μια σειρά από tweets, ο Ναβάλνι είπε ότι είναι «σοκαρισμένος» από το δάνειο των 9 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2014 το πρώην κόμμα της Λεπέν από μια ρωσική τράπεζα η οποία όπως είπε ξεπλένει βρώμικο χρήμα και δημιουργήθηκε από τον Πούτιν. «Θα σας άρεσε αν ένας Γάλλος πολιτικός έπαιρνε δάνειο από την Κόζα Νόστρα; Λοιπόν, το ίδιο είναι» είπε ο Ναβάλνι.

Facebook Comments